Cum să îți decorezi pereții

Sunt multe modalități în ceea ce privește decorarea pereților, însa în acest articol ne vom axa pe galerii. Pereții tip galerie reprezintă cel mai ușor si cel mai puțin costisitor mod de a aduce viață în casa ta. Deși nu există reguli fixe în ceea ce privește acest tip de decor, este important de reținut că trebuie atins un anumit echilibru între tablourile sau pozele ce vor face parte din galerie și restul camerei. Trebuie să ai în vedere proporțiile finale, astfel încât să creezi în final un aspect plăcut de ansamblu. Însă nu trebuie să îți faci griji, deoarece acest articol vine în ajutorul tău.

Cea mai importanta etapă în ceea ce privește acest tip de decor este planificarea lui. Pentru a planifica totul ca la carte este nevoie să îți pui câteva întrebări, iar prima întrebare este: Care este intenția de design? Când începi să îți planifici decorarea unui perete de tip galerie, cel mai mult te ajută să știi care este intenția de design și cum vrei să te facă să te simți acest design. Aici vine partea pe care numai tu știi cum să o rezolvi.

După ce te-ai hotărât, vine urmatoarea etapă. Ce fel de galerie va fi? Îți poți creea o mini galerie de artă în casa ta sau poate chiar o galerie de poze care să țină spiritul familiei prezent. Indiferent de ce tip de galerie alegi, trebuie să te gândești și la paleta de culori, de la neutre până la pasteluri palide sau chiar alb-negru.

Atâta timp cât peretele galeriei tale este o colecție de lucruri care îți aduc o stare de bine, poți folosi orice îți place: opere de artă ale copilului tău sau chiar ale tale, colaje, cărți poștale, scrisori, fotografii și multe altele, trebuie doar sa experimentezi.

De asmenea, poziționarea poate să fie sub formă de grid, formă liberă, liniară sau chiar să se muleze dupa anumite repere. De exemplu, poți alege peretele cu galeria chiar pe cel pe care se află scara.

Acesta este un exemplu foarte interesant de colț. După cum am spus și mai sus, există o varietate foarte mare când vine vorba de pereții unei galerii.

Acest exemplu reprezintă cel mai bine sentimentul pe care o paletă de culori bine stabilită poate să îl confere într-o încăpere, împreună cu poziționarea unui grid minimalist.

În final este important ca peretele galeriei să te facă să te simți în echilibru cu dorințele tale de design interior.

Articol scris de Cristiana Czerwinschi | Designer interior la Wirtual Design & Architecture

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.