ZEN și Ferma de Brazi Sustenabili de la #CasaVeche

Salutare și bine v-am regăsit de la Ferma Buhnici, de acum că ne-am înmulțit! Te duci la Ari? Fugi! El este motanul nostru Zen și probabil nu ați văzut-o aici pe Jazzy, care este foarte cuminte. Este neagră și abia se vede. Dar dacă ați fost atenți, în spatele meu se află brazi. Erwin mi-a adus de la Sere Codlea brazi pe care să vi-i arăt, pentru că trebuie să avem acea discuție din decembrie despre ce brazi ne luăm dacă vrem să fim cu adevărat sustenabili.

Și fiți atenți că m-am documentat. Bine, m-am documentat de mai mulți ani de zile și am ajuns la o concluzie. Orice am face, cred eu, că cea mai bună soluție este să îți iei un brad tăiat dintr-o fermă agricolă forestieră, adică o plantație pentru brazi tăiați. Asta este concluzia simplă, câte vreme cumperi dintr-o sursă sigură de la o astfel de fermă, cred eu că este cea mai sustenabilă variantă, cu câteva virgule și subcapitole pe care ți le adaug aici.

Și hai să-ți explic pentru că am mai multe exemple. Am inclusiv brazi in ghiveci si am mai multe feluri de brazi tăiati. Să începem. Nu, cel mai bun brad pentru sărbătorile astea nu este ăsta în ghiveci decât dacă îl iei să îl plantezi undeva afară sau dacă ai mare grijă când îl bagi în casă, îl bagi cu grijă, îl ții un pic în balcon, îl ții un pic în hol, după care după câteva zile îl bagi în casă, dar în casă îl ții într-o zonă mai rece, să nu fie prea expus la căldură, să îl uzi în fiecare zi și apoi când îl scoți faci aceiași pași în sens invers și îl duci afară și speri că nu o să moară, pentru că cel mai probabil o să moară, asta am încercat eu pe parcursul anilor de mai multe ori și am reușit astfel să salvez un singur brad în ghiveci pe parcursul anilor de când cumpăr eu brad de Crăciun, pentru că oricât de sustenabil am vrea să o dăm, avem tradiții și bradul de Crăciun este foarte important, inclusiv pentru noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.