Video – Vrei casă veche? Cheamă neapărat un structurist!

Atunci când te interesează o casă veche pentru închiriat sau pentru cumpărat este esențial să chemi un structurist să o vadă. Am ajuns la concluzia asta cînd Mădălina Manoilă de la Re/Max Optimus Imobiliare mi-a arătat o proprietate listată de ei, construită cam la mijlocul anilor 40. Este un apartament, într-o vilă din Floreasca, cu curtea deja împărțită clar între locatari.

Ca să aflu care este diferența dintre percepția mea și a unui profesionist în structuri, am rugat-o pe Mădălina să invite un specialist. Așa l-am cunoscut pe Mădălin Coman, expert în monumente istorice, care a început imediat să verifice clădirea. Am aflat de la el că se uită la fisurile din fațadă, pentru că față de interior, renovarea acesteia este de obicei neglijată. Dar fațada este cartea de vizită a oricărei proprietăți. Mădălin mai căuta să vadă posibile fisuri ale colțurilor ferestrelor, fisuri pe casa scării, ale scării, la îmbinarea dintre balcon și fațadă sau la îmbinarea scării cu imobilul. Surprinzător, în nici unul dintre aceste locuri nu a găsit vreo fisură.

În interior, în apartamentul de vânzare, nu a găsit vreun semn că locuința ar avea vreo problemă din punct de vedere structural. Dar expertiza lui vizuală ar putea continua, pentru mai multă siguranță, cu expertiză tehnică realizată cu ajutorul aparatelor radar pentru structură dar și cu eșantioane de construcție care să meargă la analiză într-un laborator de specialitate.

Proprietatea pe care o listează Re/Max Optimus Imobiliare conține un apartament cu 2 camere de 52 de metri pătrați suprafață utilă, plus balcoane, are curtea proprie precis delimitată, vine cu o garsonieră la demisol plus o boxă pentru depozitare. Prețul este 139000 Euro pentru apartament, teren și garsonieră.

Anunț: https://www.remax.ro/anunt/48383/apartament-si-garsoniera-in-vila-floreasca-rahmaninov#images-2

Vezi mai jos toate amănuntele pe care un structurist le investighează la un imobil:

1 Comentarii

Petrut Ionel 03/04/2021 la 15:56 Reply

Buna ! Am o solutie sa iti iei o casa ( nu de lux, bineinteles!)chiar daca nu ai bani sa iti cumperi o casa in doar 28 de luni! Beneficiile se diminueaza cu fiecare zi care trece!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.