Video – Pocinog! Sablăm, impregnăm lemnul. Din nou

Oricât a fost George de pretențios atunci când a construit #casabuhnici, unele amănunte nu au venit așa cum trebuie. Așa că, peste ani, a trebuit să le refacă. Anul acesta a venit rândul pieselor de lemn de pe fațadă și a celor de la carport, care, în acest mic interval de timp, au început să își piardă din calitatea finisajului. George fusese asigurat de către producător că toate piesele de lemn de la exterior, tratate așa cum trebuie, vor rezista cel puțin 5 ani. Dar asigurarea a venit, atunci, verbal. Exfolierea stratului de lazură pentru protecție a venit însă direct.

După multe discuții cu alți specialiști, concluzia a fost că vechea lazură trebuie îndepărtată, iar lemnul trebuie impregnat din nou, cu ceva care să fie rezistent mai ales la razele ultraviolete ale Soarelui. Așa că a apărut Ionuț, care s-a angajat să sableze toată fațada și carportul, care avea cam aceeasi problemă. Exfoliere a stratului de protecție dar avea și crăpături din cauza apei. Rezultatul pare mulțumitor acum, dar trebuie să vedem ce probleme vom identifica după ce va trece iarna.

Ionuț a impregnat lemnul cu un amestec special de ulei și ceară, care ar trebui să fie mult mai rezistent. Dar testul timpului va fi un nou video pentru la primăvară.

Vezi mai jos toată povestea bulelii dar și ce soluție am adoptat ca să o dregem. Să sperăm că merge mai bine de data asta.

 

1 Comentarii

Florin 07/12/2020 la 20:30 Reply

Buna, aceeasi problema o am si eu cu lazura pe baza de apa pe care am aplicat-o pe magazie – rasinoase si pe gard – frasin tratat termic. As vrea mai multe detalii vs lazura aplicata de voi pe baza pe ulei si ceara !?
Multumesc !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.