Video – Pandemia adâncește criza spațiilor comerciale. #Re/MaxOptimus

Atât de multe spații de magazine părăsite și scoase la închiriere, cu numere de telefon scrise mari, în vitrină, ne-au făcut curioși. Foarte multe pe Calea Victoriei, unde nu puteai să găsești un spațiu liber, multe spații libere pe fiecare arteră din București. Este clar că s-a întâmplat ceva cu ocazia acestei pandemii.

Vasi Andreica, proprietarul rețelei TED’S Coffee, spune că este o perioadă foarte grea, nu doar pentru ei, ci pentru toată industria HORECA. Căderea a fost atât de bruscă și de masivă, încât puțini și-au dat seama ce se întâmplă. În același timp, rețeaua TED’S Coffee era în plină extindere și cu rezervele aproape de zero. Perioada aceasta a fost, pentru toată lumea, un test major din care au aflat cum se comportă la stress angajații, furnizorii, dar și partenerii. Andreica a trebuit să renegocieze pentru fiecare spațiu din București, da nu a reușit până la capăt. A fost nevoit să închidă cea mai importantă locație, cea de pe Caramfil, de lângă Herăstrău.

Proprietarii de spații au tratat criza diferit. Unii au înțeles probleme chiriașilor și au fost înțelegători în perioada asta, în timp ce alții au cerut respectarea contractelor, indiferent de context.

Situația din România nu diferă mult de situația din Europa. Cristina Ailioaei de la RE/MAX Optimus Imobiliare a fost atentă la ce s-a întâmplă pe piață și a citit studiul colegilor de la Colliers ca să ne dea o imagine de ansamblu. Citește studiul aici.

Pe Cristina o poți contacta la telefon 0749217247 sau fă click aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.