Unde te muți în jurul Bucureștiului – Ediția Snagov

Bună ziua și bine ați revenit la Case Bune! Pentru că era o zi atât de frumoasă, de toamnă târzie, am venit să filmăm ceva foarte interesant. Și oare unde ne găsim? Ne găsim într-o localitate care este recunoscută încă din antichitate. Din perioada neolitică s-au găsit aici urme ale civilizației și mai ales pe marginea lacului, pentru că în spatele nostru se află și un lac. S-au găsit aici monede și vestigii din perioada daco-romană. Ca să nu vă mai las curioși, vă spun unde suntem. În Snagov. Este localitatea poate cea mai elitistă și cea mai interesantă pentru locuitorii Bucureștiului, pentru că aici vii ca într-o vacanță.

Aș vrea să vă zic de unde vine denumirea de Snagov. Am căutat și eu puțin și am aflat că Snagov vine de la cuvântul “sneg”, care este de origine slavă și este un cuvânt bulgar care înseamnă “zăpadă”. Înainte se numea Sneagov, nu Snagov, ca în zilele noastre. Ce conține comuna Snagov? Pe lângă faptul că este o rezervație naturală cu lac și cu pădure, ea are în administrare câteva sate, pe care le numerotez și le spun chiar din DN1. Din DN1 avem prima dată Vlădiceasca, apoi Ciofliceni, Ghermănești, Snagov, iar în spatele nostru, dacă mergem în continuare, găsim satul Șanțu-Florești și Gruiu. Pe partea cealaltă a lacului există localitatea Tâncăbești, care ține tot de comuna Snagov și lângă Tâncăbești, înainte, spre autostradă, avem localitatea Izvorani și Siliștea Snagovului, astfel că de o parte și de alta a lacului, la nord și sud, avem aceste localități despre care o să vorbim azi, pentru că nu am venit aici fără să vorbim despre piața imobiliară. Suntem la 35 de kilometri de București. De ce ar veni bucureștenii până aici?

Pentru case frumoase, pentru terenuri care sunt lângă pădure, lângă lac, ar veni pentru a face un business. De ce? Pentru că pe zona DN1 există foarte multe terenuri care pot fi dezvoltate pentru domeniul comercial și industrial și, bineînțeles, pentru accesul care se face din autostrada către Ploiești. Agenții din echipa Optimus se ocupă de toată zona de nord a Bucureștiului, însă de zona Snagov, Tâncăbești, Ciofliceni, Ghermănești, Siliștea Snagovului și Izvorani, se ocupă colega noastră, Ioana Popa. Am venit azi aici ca să aflăm mai multe despre piața imobiliară și să discutăm despre cum stau prețurile în zonă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.