#casaveche ep.21 – Sera cea mai frumoasă de la #casabuhnici2

Salut și bine v-am regăsit! Astăzi îl avem alături de noi pe Erwin Albu. Ervin a făcut o carieră în Codlea, localitatea în care m-am născut eu. Erwin se ocupă de SereCodlea.ro și am avut o discuție cu el despre o seră pe care vreau să o montez în curte.

Este foarte important ca sera să prindă și puțină umbră, nu trebuie să fie total expusă la soare, pentru a avea și o latură puțin mai rece. Sera trebuie ancorată și în beton. Vom face pahare de beton. Sera are 600kg și va trebui să existe o grindă metalică care să stea pe pământ pentru a o sprijini. Fundație e din oțel de 12cm și pe aceea se construiește sera, iar ea trebuie să stea pe un teren plat.

Putem monta sera pe niște etape. Etapa de fundație, etapa de pereți de seră și după aceea îmbinarea. Sera pe care o punem aici, putea fi montată direct în pământ, dar am decis să-i facem și o fundație.

Eu vreau să-mi iernez niște plante și vreau să pot pune puține legume acolo. Sera ta este o structură din aluminiu foarte atent prelucrată, cu un geam securizat de 3mm.

Urmărește videoclipul integral dacă vrei să vezi cum a fost montată toată sera. Link mai jos.

1 Comentarii

Corneliu George 03/10/2022 la 11:18 Reply

Foarte faina sera..
Cu cine as putea lua legătura?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.