CUM E VIAȚA ÎNTR-O CASĂ CU STRUCTURĂ METALICĂ

Am văzut împreună cu Dorel Cherecheș, de la Case Mexi, o casă cu structură metalică, dar era într-un stadiu intermediar. Era montată structura, arăta bine și mi-a explicat ce etape urmează, dar mai ales cum va fi termoizolată. Așa că am vrut să văd și cum este să locuiești minimum o iarnă într-o astfel de casă. Sa aflu experiența unui beneficiar.

Așa că Dorel m-a invitat să văd “Casa Militaru” din București. Acolo am cunoscut-o pe Gabi, proprietara casei, dar și mai important, cea care a supravegheat lucrările zi de zi, ca un adevărat manager de proiect. Am observat de-a lungul timpului că femeile sunt foarte bune ca manageri de proiect, sunt atente la toate detaliile, scrupuloase și foarte pretențioase.

Este o casă în stil mediteranean, de 252 de metri pătrați construiți din care 200 sunt utili.

Gabriela a căutat să facă o casă pe care să o ridice rapid, bine și care să aibă pereții drepți. Așa a apărut opțiunea cu structură metalică. Structura, garantată 100 de ani, a fost montată în 5 zile, dar întreaga construcție a durat cam un an. După structură a urmat termosistemul, apoi acoperișul din olane trimis tocmai din Spania, tâmplariile din lemn de o anume culoare și abia în aprilie 2018, Gabi a reușit să se mute în casa visată.

De atunci, Gabi și familia ei au prins o vară, o toamnă, o iarnă, o primăvară și din nou o vară. După atâta timp, spun că nu au ce să reproșeze casei lor.

Nici din exterior și nici din interior, casa nu arată că ar avea structură metalică. Gabi este foarte mulțumită că pereții au ieșit drepți, așa cum își dorea. Casa are pereții cu OSB la interior, iar la exterior sunt plăci de ipsos armate cu celuloză între care au pus vată bazaltică. Peste plăcile de ipsos armat au adăugat polistiren de 10 cm. Așa că a ieșit o casă bine izolată, care vara nu are nevoie de aparate de aer condiționat și care iarna folosește instalația de încălzire în pardoseală. Gabi a calculat că într-un an cheltuie 7000 de lei pentru apa caldă și încălzire.

Vedeți în video de mai jos cât de mândră este Gabi de căsuța ei.

2 Comentarii

Liviu 07/08/2019 la 21:22 Reply

1.Care este pretul unei case de genul acesta…la cheie
2.Trebuie un anumit tip de teren?
3.Incalzirea ei ?

Stefan Cojocaru 29/08/2019 la 22:11 Reply

Felicitări tuturor! Cum pot afla cine este producătorul tâmplărie? Imi place ca este din lemn și imi place culoarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.