Cum am făcut foișorul fotovoltaic de la #casabuhnici – CaseBune.ro

Marius Miclăuș este arhitectul care a trasat liniile importante ale foișorului fotovoltaic de la #casabuhnici. Așa l-am denumit eu, pentru că de fapt o magazie cu un terasă al cărei scop principal a fost să susțină surplusul de panouri solare pentru #casabuhnici. Nu am vrut să le pun pe schelă în curte și am gândit împreună un loc în care să ne putem și relaxa la umbră vara, să ne încălzim iarna cu un vin fiert, să adăpostim și toate sculele și accesoriile de grădină, dar să fie și suport pentru panourile solare.

Patru ani mai târziu, Marius a venit să îl și vadă. Am primit cu drag critica lui, mai ales pentru că știe că ne-am grăbit la construcția lui. Noroc cu Costi Țîștea, inginerul responsabil care s-a asigurat că va ieși după toate notițele lui Marius.

De ce este atât de important foișorul fotovoltaic acum? Ei bine, are niște linii comune cu carport-ul pe care îl vom construi, cu același scop desigur. Mărim din nou producția de fotovoltaice și îi dăm o nouă față intrării principale de la casă. Tot Marius s-a ocupat de acest proiect iar de această dată va fi prezent și la construcția acestuia. Mă bucur că și-a făcut timp și a stat câteva zile pe aproape și l-am provocat la multe discuții despre arhitectură și tehnologie. Ba chiar ne-a onorat și cu prezența la un podcast pe care îl poți vedea și asculta la mine pe canal. Vei înțelege mai multe despre ce înseamnă să construiești o casă, un cămin în care să te simți ca #acasă.

2 Comentarii

P. Vic 14/08/2021 la 11:53 Reply

Super tare foisorul. Sursa de inspiratie cu siguranta. Am si eu doua intrebari:
– Am auzit intr un video ca putem vedea proiectul sa ne inspiram, de unde il pot lua?
– Pot face acest proiect sau ceva de genu fara autorizatie de constructie?
Va multumesc anticipat si succes in viitoarele proiecte.

Adrian S 22/12/2021 la 17:54 Reply

Salut! Am vazut si materialul video in care spuneai ca intentionezi sa faci public pe BIMx proiectul foisorului. Cum as putea avea acces la acesta, in cazul in care s-a materializat sau nu ideea de a-l face public?
Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.