Cea mai mare casă încălzită și răcită de #Țifui

Suntem astăzi la unul dintre cele mai interesante proiecte din domeniul rezidențial, în Cluj, la o casă cu o suprafață utilă cu puțin peste 1200 mp, construcția fiind structurată pe cinci niveluri. Casa este complet ventilată, încălzirea se face prin pardoseală în interiorul clădirii, iar în garaj prin pereții laterali. Răcirea se face prin tavan, așadar tot imobilul se încălzește și se răcește eficient, economisind destul de mulți bani. În această casă urmează să fie instalate toate sistemele utile de instalații pe care le noi le-am propus, mai ales pe partea de eficiență energetică. Pompe de căldură geotermale, cu două compresoare care funcționează în tandem, pompe de căldură care vor avea o capacitate termică nominală cumulată de 64 KW, pompe de căldură geotermale care vor fi racordate la 12 foraje executate la o adâncime de 100 metri, ceea ce va duce la o eficiență mult mai sporită.


Încălzirea în pardoseală este instalată și urmează să fie puse tubulaturile pentru aer proaspăt, care este un sistem de țevi inovativ. Țevile de aer flexibile sunt deja montate la interior și urmează să fie montate grilele și patru aparate de ventilație cu recuperare de entalpie, aparate care vor fi distribuite pe cele cinci niveluri.
Anumite încăperi ale construcției vor beneficia de un sistem foarte performant de răcire în tavane, cu niște țevi foarte subțiri care permit montarea acestor registre de țevi chiar pe plăcile de gips-carton, unde urmează să fie tencuite. Sistemele sunt instalate în toată casa, mai rămâne de finalizat structura, iar pe plăcile de gips carton urmează să fie fixat sistemul de răcire în tavan care va fi tencuit exact ca la casa Țifui, pentru a asigura o climă aproape perfectă.

Dar vă lăsăm să urmăriți detaliile tehnice în clipul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.