Video – CUM PUI HIDROIZOLAȚIA ÎN BAIE. #CAVALERIAHUB

Chiar înainte să pui plăcile de gresie și de faianță în băi, mai este o lucrare importantă pe care trebuie să o faci. Să hidroizolezi locurile cu umezeală sau cu potențial de inundare. Suprafețele tratate în felul acesta nu lasă apa să pătrundă în zidărie. Paul Dicu de la Baumit ne-a adus pasta minune de culoare galbenă și ne-a explicat pas cu pas cum colegul lui, Bogdan aplică hidroizolația.

Mai întâi trebuie dat un grund peste șapă și pe pereții pe care vrei sa aplici hidroizolația. Noi am folosit Baumit Grund pentru suporturi absorbante, în special pe șapa cu întărire și uscare rapidă, facută cu Baumit Rapido 1. Am aplicat din belșug amorsa nediluată, într-un singur strat.
După uscarea grundului, cam 30 de minute, Bogdan a început să pună primul strat de hiroizolație Baumacol Proof. Este hidroizolaţie acrilică monocomponentă, de culoare galbenă, fără solvenţi, impermeabilă la apă și permeabilă la vapori, care vine într-o găleată de 7kg. Se aplică foarte ușor, direct din găleată, cu trafaletul sau fierul de glet şi se întinde pe suprafaţa suport în strat continuu şi uniform. Este nevoie de minimum 2 straturi. Stratul al doilea se aplică după ce primul strat s-a uscat și nu se mai lipeşte de degete. De obicei uscarea durează 4 ore. Consumul este de 1,5 kg pe m², la grosimea de 1mm.

În primul strat de hidroizolație trebuie inclusă și banda de etanșare specială Baumacol Strap, la îmbinările între perete și pardoseală, între pereți, sau la perforațiile instalațiilor prin pereți. Bogdan a fost deosebit de atent la zona de îmbinare dintre pardoseală și rigola Viega, de scurgere a dușului, pentru că este o zonă care va avea sigur apă.

O hidroizolație corectă nu numai că îți va proteja finisajele băii sau ale bucătăriei, dar nici nu vei supăra vecinii în caz de inundație.

1 Comentarii

Lenuta Margescu 18/02/2020 la 00:06 Reply

De unde se poate cumpara aceasta hidroizolatie multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.