Video – BLATURI DE PIATRĂ NATURALĂ

Eleonora, managerul Agricin din Brașov, a vrut să îmi arate ce se poate face cu piatra: placări spectaculoase, pavaje, dar mai ales blaturi. Blaturi de bucătărie, blaturi sau placări de baie, blaturi de mese de consiliu, dar să știți că mă aștepta o altă surpriză. Un tratament special pentru blaturi.

În showroom-ul Agricin am văzut multe spații spectaculoase dar și o grijă deosebită pentru fiecare material. De exemplu, un blat natural de marmură era tratat cu o soluție a partenerului lor italian Antolini, care nu lasă piatra să se păteze. Pentru test, am vărsat o ceașcă de cafea direct pe blat. Și am lăsat cafeaua să acționeze, ca să vedem cum funcționează metoda Azerocare.

Insula de bucătărie pe care am văzut-o este foarte mare și are finisaje diferite. Blatul este lucios, iar placările sertarelor este “leather finish”, adică are o aparență de piele. Greutatea placărilor influențează piesele mobilierului și de fiecare dată sunt alese balamalele sau glisierele rezistente pentru greutatea respectivă. De asemenea, Agricin integrează în blaturile pe care le execută oricare obiect de bucătărie în funcție de cererea clientului. Pot face finisajepe rotund, dar și pe cele la 45 de grade care dau senzația de masiv.

Eleonora mi-a arătat un alt spațiu în showroom care arăra ca un bar dintr-n film cu James Bond, gândit pentru spații premium de tip SPA, cluburi sau hoteluri. Este făcut din onix, un material semiprețios, tăiat în felii și asamblate cu rășini.

Agricin are alte spații de tip bucătărie în showroom, amenajate cu lemn, sticlă și piatră semiprețioasă, care folosesc și tehnologia “open book”, în care lastrele de piatră tăiate din același bloc sunt așezate consecutiv. Efectul final este impresionant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.