Video – YALA TA ESTE SIGURĂ?

Am găsit la CES 2020 unele dintre cele mai interesante gadgeturi pentru casă, cel puțin din punctul meu de vedere. Încuietori de ușă inteligente. Și ușa de la #CasaBuhnici este inteligentă, dar puțină lume știe că nu este legată deloc la Internet, ceea ce recomand tuturor. O ușa legată în oricde fel în afara casei este mai expusă și mai ușor de hackuit. La standul celor de la IglooHome am găsit niște soluții bune pentru casele noastre.

 

Toate încuietorile din stand aveau setat codul secret 1234. Desigur, doar pentru a ușura testarea sistemelor. În același timp, marea majoritate a încuietorilor testate de mine la acest stand pot fi deschise cu o cheie NFC/RFID sau cu cheie clasică, în cazul în care bateria încuietorii este descărcată. Modelele mai noi și mai scumpe pot fi deschise, în plus și cu amprenta, adică în patru feluri diferite.

Dar la IglooHome am găsit și lacăte. Se pot deschide cu un cod generat aleator. Tu poți trimite oricui coduri ale cărei valabilitate o poți stabili în timp. Depinde de cât timp are cineva nevoie de acces în locul încuiat cu lacăt. Și rețineți că lacătele nu sunt conectate la Internet, ceea ce la face mai puțin vulnerabile.

Vedeți în video încuietorile inteligente pe care le-am găsit la CES 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.