Video – Vezi asta înainte să pui pardoseala pe balcon

Vă mai amintiți mustățile de scurgere de pe plăcile balcoanelor atunci când am preluat clădirea #CavaleriaHub? Ei bine, pentru renovare am căutat mult timp soluții care să evite reapariția acestora.

Am cumpărat de la Agricin un bazalt românesc foarte interesant și nobil pentru placarea treptelor de la intrare și a podelelor balcoanelor, dar mult timp nu am găsit pe cineva care să ni-l monteze la un preț rezonabil și cu o soluție împotriva scurgerilor. Ofertele erau ori uriaș de scumpe, ori veneau fără soluția anti-murdărire. Una dintre oferte, de la Sergiu Șerban, om care a muncit mult pe șantiere în Suedia, ne-a atras atenția prin preț dar mai ales prin soluția de “șorț” la balcoane, pe care ne-o propunea.

Șorțul este de fapt o piesă de metal care intră sub pavaj și preia apa murdară de pe suprafață și care o aruncă în exterior, la distanță față de marginea balconului. Am comandat căteva piese la Timișoara, care erau potrivite pentru balcoane drepte, iar Sergiu a avut misiunea să le ajusteze pentru balcoanele curbe de la #CavaleriaHub. Cu burghiu și cu foarfeca de tablă a reușit. Profilele se prins și în podeaua balcoanelor chiar sub piatră, se umplu cu adeziv, peste care trebuie să pui piesele de piatră ale pardoselii. O altă particularitate a balcoanelor noastre era tocmai această curbură care, în cele mai multe oferte, creștea prețul foarte mult. Până la urmă, Sergiu a rezolvat problema foarte bine și în bugetul stabilit.

Treptele nu au pus probleme mai mari decât balcoanele. A trebuit întâi să le umple și egalizeze, apoi să potrivească și să taie plăcile de piatră. Le-a aliniat, le-a tăiat, și au ieșit perfect. După uscare a chituit rosturile cu grijă, ca să nu intre chit în porii bazaltului. Apoi le-a dat cu un impermeabilizant care să nu lase apa să intre în pori și să facă probleme la îngheț și dezgheț.

Vezi în video tot procesul pietrei de pardoseală:

4 Comentarii

Dan Ciupeiu 28/06/2020 la 22:25 Reply

Buna seara,

Salutari de la Cluj.
Imi plac mult filmuletele de pe acest site/canal.
Intrebare: cat a costat materialul pentru placare cu bazalt, la mp? cat a costat manopera?

Multumesc anticipat!

    George Buhnici 03/07/2020 la 14:59 Reply

    Noi l-am cumpărat de la Agricin. Vezi ce oferta de pret au ei. Poate gasesti si in alta parte.
    Manopera a fost super deecenta, dar am primit multe oferte mult mai scumpe.
    Succes!

Nagy Margareta 01/07/2020 la 11:02 Reply

Doar o intrebare , ce fel de podele ,parchet recomandati(a-ti montat la incalzirea de pardoseala) pt.mine ar fi de foarte mare ajutor pārerea dumneavoastra 😊multa sānātate va doresc!! Va admir ambitia si transparenta in tot cea ce faceti Succces!!

Alex Sp 22/07/2020 la 01:13 Reply

Salut. Sergiu a lasat o impresie buna. Cum poate fii de gasit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.