Video – STÂLPUL CARE ORGANIZEAZĂ CABLURILE #CAVALERIAHUB

Am văzut prea multe curți în care cablurile sau fibrele erau ori pe deasupra curții prin pomi, ori împrăștiate pe pământ. Soluția noastră pentru managementul corect al cablurilor de curent, Internet sau camere de supraveghere este un stâlp așezat strategic într-un colț al proprietății. Tudor Alexe de la REVICON a cumpărat pentru noi unul de 5 metri înălțime, cu secțiune octogonală si gol în mijloc, tocmai pentru a putea introduce toate cablurile de care avem nevoie.

Stâlpul costă 500 de lei plus TVA și vine la pachet cu ancore și prezoane pentru fixarea solidă. Noi am săpat o groapă în formă de cub cu latura de 70 cm, am fixat ancorele la “poloboc” și am turnat beton făcut în curte. O altă pregătire importantă a fost aducerea la soclul de beton a unor tuburi gofrate din plastic prin care să tragem toate cablurile de care avem nevoie acum și de care vom avea nevoie vreodată.

Stâlpul poate folosi la aducerea fibrei optice în curte, apoi tragerea ei subteran in interiorul #CavaleriaHub, sau așa cum am făcut acum, să montăm o cameră de supraveghere. Plănuim să mai adăugăm și un corp de iluminat. Nu am tras deocamdată cablurile camerei prin pământ pentru că nu am îngropat încă tuburile gofrate. Dar toate la timpul lor.

Nu este un video pentru specialiști, dar vreau să știți ce soluție am adoptat noi.

1 Comentarii

Sorin 27/11/2021 la 08:52 Reply

Bine bine , dar cum ai tras cablul prin interiorul stalpului? Aici e vorba de arta si precizie. Capac sus nu ai montat alfel plouă in el si toata apa se duce in copex ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.