Video – Primul cartier de case pasive din Cluj

La Cluj, pe dealul Borhanci, compania BIOBUILDS construiește un cartier cu 8 case pasive la standard premium plus. Când am filmat noi, acum câteva zile, două dintre ele erau deja rezervate, iar una era în discuții. Din punct de vedere energetic au eficiența de 9 kWh/mp/an, adică vei avea facturi foarte mici. Fiecare casă are instalație de fotovoltaice de 15 kW, destul de mult peste nevoile unei familii obișnuite.

Un alt lucru foarte important este faptul că toate materialele de construcție, dar și finisajele sunt sănătoase. Nimic nu emite vreo substanță nocivă. Fiecare casă este dotată cu sistem de ventilație cu recuperare de căldură și poate fi dotată cu automatizări și acționări de SMART HOME. Jaluzele, storuri, senzori de temperatură, alarmă, protecție la incendii sau inundații, sau chiar comenzi vocale.

Cel mai spectaculos lucru este asamblarea propriu-zisă a caselor, pentru că nu poate fi vorba despre construcție. Pereții exteriori și interiori, uneori lungi chiar și de 13 metri vin din fabrică în șantier pe un trailer, apoi sunt așezați la locul lor cu o macara. Astfel, o casă pasivă de 240 de metri pătrați este ridicată în numai 3 zile. Avantajul prefabricatelor este că în fabrică controlezi calitatea montajului mult mai bine decât pe șantier.

BIOBUILDS promite că datorită sistemului constructiv al pereților și al întregii case, nu vor exista alergeni, bacterii și nici mucegai. Sistemul permite difuzia controlată a vaporilor spre exterior, și menține astfel un mediu de umiditate optim si foarte confortabil. 

Un alt lucru pe care îl urmăresc cei de la BIOBUILDS, este întemeierea unei comunități sustenabile, de oameni conștienți de ce înseamnă sănătatea și confortul propriilor familii.

Prețul caselor BIOBUILDS de la Borhanci, Cluj, este de 1480€/mp semifinisat, sau 1870€/mp la cheie fără TVA.

 

4 Comentarii

Razvan Vasile 19/10/2020 la 00:49 Reply

Salut!
La casele pe structura timberframe sau CLT nu se transmite sunetul mai usor dintr-o camera in alta in comparatie cu una din zidarie (caramida)?
Sau sunetul de la parter la etaj? Nu scartaie sau duduie cand calci mai apasat pe la etaj?

stanica cristian 13/08/2021 la 06:51 Reply

Buna ziua
as dori sa/mi construiesc o casa de 100m2 amprenta la sol
cat mar ajunge ?
va multumesc

Constantin 23/05/2022 la 17:34 Reply

O casa, maxim 100m2, la cheie…..ce pret are????

Laurențiu 29/05/2022 la 21:33 Reply

O rubrica .. trimitere catre o lista .. ceva… Cu preturi per total … In funcție de complexitatea casei s.a.. unde pot vedea… De exemplu sunt interesat dee uun model de casa 2 dormitoare (+-) living, 1 baie si 1 bucatarie cat de cat spatioase, 2 debarale una ptr pe post de camara, alta ptr geamantane bagaje, cu centrala proprie , eventual cu ..sau .. fara panouri fotovoltaice, doar Parter, fara mansarda, m-ar interesa ptr mine, undeva langa timisoara, gen Sacalaz sau Ghiroda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.