Video – Investește într-un sistem electric inteligent

Avem cel mai modern sistem de electricitate cu fotovoltaice și i-am cerut lui Cornel Eftenoiu de la Darcom Energy să ne explice fiecare dintre componentele sistemului. Prima parte se referă la sistemul de distribuție pentru curent continuu.

Unul dintre elementele cheie ale instalației este un șunt cu rol de monitor de baterii. El poate să arate cu precizie câți amperi am consumat de la ultima încărcare completă a bateriilor. În plus mai poate arăta și temperatura bateriilor dar și voltajul. El se leagă la borna de – “minus” și nu mai are încorporată partea de monitor pentru că poate fi accesat prin bluetooth într-o aplicație dedicată. Șuntul transmite și monitorizează date despre voltajul bancului de baterii, curentul instantaneu prin șunt, cu plus bateriile se încarcă, iar cu minus se descarcă.

Există un loc special în setări, în care, pentru precizia măsurătorii, trebuie completate cu atenție caracteristicile bateriilor: capacitatea totală a bateriilor, curenți de coadă și comunică timpul în care bateriile se epuizează la un anumit consum.

Vezi în video toate explicațiile lui Cornel Eftenoiu de la Darcom Energy:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.