Video – DEZASTRUL DIN BUCĂTĂRIE #CAVALERIAHUB

Nu a fost de ajuns reparația amplă pentru mansardă. După ce am terminat cu vata și cu gips-cartonul, am aflat o nouă veste proastă despre #CavaleriaHub: sub podeaua bucătăriei era un dezastru.

Când pregăteam instalarea pardoselii și încercam să nivelăm locul pentru montajul gresiei, am dat de pământ. A sărit o bucată din cunoscuta șapă sensibilă la șurubelniță și a apărut pământ. Arhitectul Sergiu Petrea ne-a indicat unde să continuăm să săpăm ca să verificăm cu ocazia asta și fundația. Dar de sub șapă am scos mai mult gunoaie și moloz. Nici vorba de vreo placă de beton sau de vreo hidroizolaie.

Așa că am hotarât sa facem treaba așa cum se cuvine, iar cu ocazia asta am hotărât să evacuăm vechea instalație de încălzire. Am scos toate caloriferele și țevile neizolate, montate rudimentar prin nisip, sau direct prin șapă. Am săpat, am compactat, am pus un strat de pietriș, am pus 10 cm de polistiren, am făcut armătură și am turnat beton. Așa cum ne-a desenat Sergiu Petrea. Toate aceste straturi au un rol foarte important în izolarea termică a casei. Pietrișul trebuie să aibă o anumită mărime, astfel încăt umezeala din pământ să nu poată urca prin capilaritate către pardoseală. Stratul de polistiren extrudat de 10 sau 15 cm asigură izolarea termică a casei și oprește căldura din podea să se risipească.

1 Comentarii

Stefan C 27/01/2020 la 15:58 Reply

Abia asteptam sa vedem cotinuarea, insa ce nu am inteles eu din toate videourile: Ati cumparat casa asa cu probleme insa in schite cum apare? cum va indreptati impotriva vanzatorului pentru toate problemele?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.