Video – DE CE S-A ÎNCHIS DN1?

În anumite nopți DN1 s-a închis în zona Aeroportului Otopeni pentru lucrări la linia de tren care ne va duce de la Gara de Nord direct la terminalul Plecari. Linia este în mare măsură gata, dar zona de peste DN1 a trebuit lucrată cu grijă, ca sa afecteze cât mai puțin traficul auto aglomerat.

Când am ajuns în șantier tocmai soseau două mașini de Poliție Rutieră care sa dirijeze traficul. Au pus în funcțiune girofarurile și timp de câteva minute, cât muncitorii au retrasat traseul, au oprit traficul. Mașinile au ocolit zona de șosea pentru că exact deasupra, pe viaduct se instalau grinzi uriașe de beton.

Grinzile de 40 de metri și 73 de tone de au sosit noaptea de la Ploiești, pe niște transportoare agabaritice. Chiar sub viaduct au făcut manevre destul de complicate ca să așeze grinzile la îndemâna macaralelor care să le poată pune perfect pe stâlpii podului. După așezarea grinzilor, a fost nevoie de betonarea suprafeței pe care va fi instalată calea ferată. Dar această lucrare avea nevoie de o lărgire în consolă și pentru asta au fost instalate cofraje, izolate bine cu silicon care să nu permită laptelui de ciment să se scurgă.

Proiectul de modernizare a liniei de cale ferată București Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă București presupune un racord de cale ferată la Terminalul T1 al Aeroportului Internațional Henri Coandă București, care prevede construirea unei căi ferate simple pe o lungime de 2,95 km, cu 3 podețe, un viaduct de 1,52 km lungime (cu 37 de pile și o culee) care supratraversează DN1 şi o stație CF, cu linie dublă, la Terminalul de pasageri.

Dublarea liniei de cale ferată Mogoşoaia – Baloteşti are lungimea de 7,9 km. Lucrările pentru dublarea liniei de cale ferată între Mogoșoaia și Balotești reprezintă prima etapă a conexiunii feroviare directe cu Aeroportul, din zona Odăile, fiind totodată și prima lucrare de construire a unei linii feroviare, după 1989, cu finanțare integrală de la Bugetul de Stat. Traseul modernizat, în lungime de aproximativ 8 km, cuprinde lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară pe întreaga distanță, prin consolidarea şi lărgirea terasamentului, montarea suprastructurii liniei pentru realizarea căii ferate duble pe cei aproximativ 8 km, lucrări de reparaţii şi consolidare a 4 podeţe, 3 pasaje inferioare şi o trecere la nivel, construirea noului Punctul de Oprire Aeroport (PO Aeroport), montarea instalaţiilor de semnalizare, telecomunicații feroviare și instalaţii de energoalimentare pentru PO Aeroport, o construcție nouă pe două niveluri, prevăzută cu peroane în lungime de 150 m și 3 m lățime, scări fixe, scări rulante, lift pentru persoanele cu dizabilități, inclusiv o parcare auto de 240 mp.

Vezi în video ce s-a întâmplat noaptea pe DN1.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.