Video – CUM PREGĂTEȘTI GRĂDINA PENTRU IARNĂ

Este momentul în care trebuie să ai mai multă grijă de grădină și să o pregătești pentru sezonul rece. Îmi închipuiam că trebuie să faci ceva lucrări dar pentru informații direct de la sursă am mers la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Profesorul Florin Stănică de la Facultatea de Horticultură ne-a arătat, chiar în livada facultății, cum să îți îngrijești plantele din curte.


În acest video, profesorul Stănică ne explică foarte clar cum trebuie tăiați pomii fructiferi. Principala regulă este aceea că lumina trebuie să pătrundă și la crengile din interiorul coroanei. Dar ca să ajungă acolo, sunt unele crengi care pot fi eliminate: cele “lacome”, cele uscate și cele bolnave sau nedezvoltate. Apoi, este bine să aduni crengile, fructele căzute pe jos și frunzele și să le transformi în compost. Acesta va putea fi folosit drept îngrășământ natural tot pentru grădina ta.

O altă operațiune foarte importantă este stropirea plantelor cu o soluție ușor de preparat și care le face mai viguroase și le pregătește pentru frig. Rețeta este simplă: “zeamă bordeleză” în concentrație de 3%, uree în cantitate egală și un insecticid în concentrație dublă. Ureea stimulează căderea frunzelor iar lemnul se maturizează în timp ce insecticidul puternic elimină insectele care afectează plantele.

Profesorul Stănică ne-a dus apoi la curtea cu trandafiri, unde ne-a arătat cum trebuie tăiați și “mușuroiți” ca să supraviețuiască pe timpul iernii.

2 Comentarii

Cornel 14/11/2019 la 11:31 Reply

Felicitari pentru articol!

Stefan C 19/11/2019 la 18:24 Reply

Intrebare, unde gasesc bride din alea de sunt pe stalpii de la zmeura?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.