Video – CUM AM TURNAT ȘAPA #CAVALERIAHUB

După ce am instalat cu atenție încălzirea în pardoseală cu Ovidiu Țifui, a venit și momentul turnării șapei. Am hotărât să punem tot șapă de ipsos de la Baumit, așa cum am pus în #CasaBuhnici. De data asta nu a mai fost loc pe stradă să aducă silozul și am folosit o mașină de glet adaptată la turnarea șapei. În plus, această mașină trebuia alimentată cu electricitate trifazată la 32 de amperi. Pentru asta am adus un grup electrogen. Nici casa și nici vecinii nu aveau asa ceva.

Paul Dicu de la Baumit ne-a recomandat să punem peste tot șapă de ipsos ALPHA 3000, cu exceptia băilor, în care să punem șapă semiumedă pe bază de ciment Solido E225. Alpha 3000 este șapă fluidă de ipsos. Are principal component sulfatul de calciu (ipsos) și are o consistenţă fluidă. Se întinde şi se nivelează cu uşurinţă în plan orizontal dar îți dă și bătăi de cap dacă ai, așa cum avem noi perforări între niveluri. Acestea trebuie foarte bine etanșate, altfel șapa va curge la nivelul de mai jos. Noi am pățit-o, iar baieții lui Paul alergau să acopere găurile. După aplicare, șapa de ipsos formează singură o suprafaţă plană. Are funcţia de suport pentru stratul de uzură dar şi strat care asigură distribuţia uniformă a încărcării mecanice. Are o consistență gândită special pentru sistemele de încălzire în pardoseală. Transferă bine căldura de la sistem, și funcționează și ca un tampon pentru că pierde destul de greu temperatura chiar și după ce am oprit încălzirea.

Pentru uscare mai rapidă noi am folosit dezumidificatoare profesionale de la Lifeart.ro.

Vezi în video toate sfaturile dar și expliocațiile pe care ni le-a dat Paul desptre turnarea acestei șape autonivelante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.