Video – CEL MAI AȘTEPTAT AEROPORT DIN ȚARĂ
Da, este vorba despre aeroportul din Brașov. De vreo 14 ani autoritățile fac planuri pentru construcția acestuia. Acum, inaugurarea pare ceva mai aproape. Dacă nu se întâmplă nimic care să mai pună o frână, în maximum 2 luni ar trebui să înceapă lucrările la noua aerogară.
Am vrut să aflu ce se află în spatele construcției acestui aeroport. Cum vine ideea, cum se cristalizează, dar și ce constrângeri au dus în cele din urmă la conceptul final. Am vizitat un loc foarte special, biroul de arhitectură Dorin Ștefan (D.S.B.A.). Directorul de design, Adrian Arendt mi-a povestit fiecare pas al conceptului de arhitectură. Mi-a arătat din ce elemente arhitecturale ale Brașovului s-au inspirat, iar ceea ce mi s-a părut interesant a fost faptul că au făcut un spațiu pe care l-au umplut cu aeroportul și nu au făcut întâi un aeroport căruia să îi dea o formă.
Primul concept foarte frumos a întâmpinat însă probleme de infrastuctură, logistică și de durată a execuției. Așa că arhitecții au fost nevoiți să găsească o soluție. Au dematerializat betonul și au facut arcele Brașovului în structură metalică. Dar vedeți în video toată povestea, așa cum o spune arhitectul Adrian Arendt, de la D.S.B.A.. Mai jos am pus credite ale celor care au contribuit la noul și frumosul aeroport de la Brașov – Ghimbav.
1 Comentarii
Te salut George,
Ma numesc Laurentiu Isar, sunt din Brasov si te urmaresc de mai mult timp cu privire la case si constructii si pe partea de IT&C.
Stiu ca esti din Codlea si mi-ai trezit un interes aparte cu acest articol despre aeroportul din Ghimbav.
Sper sa-l vad terminat cat mai am de trait, sa pot sa-mi aduc soacra de la Suceava la Brasov fiindca este netransportabila cu masina pe o asa distanta.
Am o varsta, sunt spre final de cariera si te-as ruga daca in vizorul tau poate intra mult discutata problema construirii autostrazii Comarnic – Brasov.
Nu vreau sa te retin, dar te intreb, crezi ca mai am sanse sa prind in acesta viata sa pot circula pe asa ceva ?
Cu stima si respect pentru ce faci,
Laurentiu Isar