Video – Ce conține instalația de fotovoltaice. #CavaleriaHub

Panourile fotovoltaice sunt instalate și dau curent în rețeaua electrică de la #CavaleriaHub. Înainte să le legăm la rețea, l-am rugat pe Cornel Eftenoiu de la Darcom Energy să ne explice cum funcționează instalația și ce face fiecare aparat. A montat în camera tehnică multe aparate albastre de la Victron Energy.

Avem pe acoperiș, în partea de Sud, 30 de panouri policristaline fabricate de Canadian Solar, cu putere instalată de 9 kW. Atenție, cablurile sistemelor fotovoltaice se numesc stringuri! Cablurile (stringurile) de la panourile fotovoltaice intră prima dată în 2 chargere solare Victron cu tehnologie MPPT. Tensiunea de intrare este de 200V, apoi merge către baterii cu 100 de amperi pe fiecare charger.

Chargerul fotovoltaic transformă curentul continuu de la panourile fotovoltaice tot în curent continuu dar de 50V. Pentru încărcarea bateriilor este nevoie de un anumit voltaj, asigurat exact de cele 2 chargere. Dar legătura tuturor aparatelor fotovoltaice trece printr-un punct comun, numit “buzz-bar” care operează la 48 de volți. Între cei doi poli ai buzz-barr-ului este instalat un șunt care măsoară curentul care se duce sau care vine de la baterii. Tot la buzz-bar mai sunt legate și 3 invertoare de 5000VA fiecare care transformă curentul continuu de 48 de volți în 250V curent alternativ.

Vedeți în video toate explicațiile lui Cornel.

2 Comentarii

Busuioceanu Andrei 09/03/2020 la 20:52 Reply

Salut George ,
Sincer , calitatea clipurilor a început să scadă. Se vede faptul că ați început sa nu mai oferiți ,,tot din casă”, nu mai intrați in detalii , prețuri etc. si am observat acest lucru. La casa buhnici ai fost mult mai natural , ai oferit mai multe detalii. Păcat deoarece aveti destul material și nu mai este casa personala . Dar, apreciez și acest puțin. Nu critic , nu acuz, doar ca ma asteptam sa la o lansare mult mai spectaculoasa pe YouTube.
Sau poate am inceput sa fiu mai pretentios , posibil și acest lucru .
Gânduri bune !

    George Buhnici 27/06/2021 la 22:59 Reply

    Din păcate nu prea mai putem da prețuri și echipe pentru că totul se schimbă foarte repede în industrie. Dăm informația utilă și fiecare alege ce îi este util.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.