Video – AVEM CELE MAI MODERNE BATERII LA #CavaleriaHub

Cornel Eftenoiu de la Darcom ne-a instalat la #CavaleriaHub cele mai moderne baterii pentru stocarea electricității. Sunt de la Victron Energy, smart, cu tehnologie LiFePO4. Acum toată instalația de fotovoltaice funcționeaza în plin. Bateriile au balansare automată a celulelor, pot fi legate în serie sau în paralel, iar temperatura interioară și voltajul pot fi monitorizate prin Bluetooth. Fiecare dintre ele lucrează la tensiunea de 25,6 V, 200A, conțin 8 celule de 2,8V în serie și un balancer intern care are grijă ca toate celulele să aibă același voltaj.

Am ales tehnologia cu Litiu, un pas mai departe față de cea cu gel, sau față AGM, care are o eficiență de 92% față de 80%, la bateriile cu gel. Bateriile au capacitate mai mare, de 5120W nominal pe acumulator, așa că în total stocăm 20 de kW. La consumul nostru, bateriile ne-ar ține vreo 8 ore.

Automatizarea bateriilor le protejează atunci când temperatura ajunge la 50 Celsius. Aceasta poate apărea ori din cauza vreunui contact imperfect, ori din cauza temperaturii mediului în care sunt depozitate.

Vezi în video ce baterii “state of the art” avem la #CavaleriaHub!

1 Comentarii

Rafael 17/03/2020 la 17:48 Reply

Bună ziua și felicitări!
Sunt stabilit în Suedia, Am instalat si eu pe casă 30 panouri solare. Am văzut că si voi la Cavaleria ați montat tot atâtea. Mă puteți ajuta cu un cost baterie și câte sunt necesare pentru 30 de panouri? Eu după tot consumul casei …. restul pleacă contra cost în rețeaua orașului ( 1 sek/ 1 kvt ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.