Video – AM FACUT ÎMPĂMÂNTAREA

Noile studiouri #CavaleriaHub sunt în pregătiri intense pentru mutarea cât mai rapidă în noua locație. Dar am dat peste multe probleme pe care a trebuit să le rezolvăm rapid. Cea despre care nu ne-a venit să credem că lipsește, este împământarea instalației electrice. Am tot sperat să o găsim ascunsă, sau uitată printr-un colț. Nimic.

Tudor Alexe, cel mai inimos inginer electrician a  renunțat să mai caute și a făcut o împământare nouă, așa cum scrie la carte. La cartea de electricieni. Din tabloul general , scurgerea la pământ iese pe fațadă printr-o piesă de separație, apoi pleacă printr-o platbandă de oțel zincat către scurgerile în pământ propriu-zise. Platbanda este sudată la 6 țăruși din oțel zincat, bătuți în pământ, dar sub nivelul de îngheț, adică sum 80 de centimetri. Tudor a izolat o parte dintre suduri cu smoală, o metodă tradițională, dar unele suduri le-a dat cu un spray de zinc, prin care ar face o scurgere a curentului mai bună. La noi sunt 6 țăruși care trebuie să aibă permisivitate mai mică de 1 Ohm, ca să fie eficientă și în cazul în care vom monta un paratrăznet și un sistem de fotovoltaice.

 

1 Comentarii

Dragos 24/02/2020 la 06:25 Reply

La in bransament trifazic la care nu exista nul de retea cum functioneaza impamantarea cu dublu rol. Nul De retea Si nul de protectie? Este necesara Sau prezinta vreun avantaj efectuarea unei impamantari separate?
Era posibil Ca legatura dintre tarusi Si platbanda sa fie facuta cu suruburi Fara sudura? Care sunt dezavantajele in acest Caz.? Nu uitati sa post at I Si videoclipul cu masurarea impamantarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*