Video – Ai grijă ce camere de securitate alegi

Când este vorba despre casa ta trebuie să iei decizii bune. Securitatea și supravegherea nu trebuie lăsate pe mâna unor camere sau dispozitive ieftine și vulnerabile, de la branduri despre care nu ai auzit niciodată. Toți ne dorim case inteligente dar trebuie să fie în primul rând sigure.

Trendul cel mai important este încărcarea imaginilor în “CLOUD”, adică undeva în Internet. Astfel încât, dacă cineva vandalizează o cameră sau reușește să intre în casă, nu poate accesa imaginile înregistrate. Foarte bune în acest sens sunt camerele de la RING, NEST, ale căror abonamente pleacă de la 3 sau 5 Euro pe lună. Ca sa ai acces la unele dintre aceste servicii, care nu sunt valabile in România, trebuie să faci un artificiu și să pui o adresă de Statele Unite. Din ce în ce mai multe camere pe care le-am văzut la CES 2020 au acum baterii și conexiune wireless. Camerele ARLO, de exemplu, pot fi așezate corect, oriunde pe proprietate, pentru că nu trebuie să mai ai grija cablurilor.

1 Comentarii

Vlad 03/03/2020 la 18:46 Reply

Total de acord cu recomandarea de a alege marci de renume si solutii cloud, desi si in acest caz trebuie facuta o alegere bine informata. Nu de alta, au mai fost cazuri de “scapari”, vezi aici un exemplu: https://www.cnet.com/news/ring-doorbells-had-vulnerability-leaking-wi-fi-login-info-researchers-found/

Pana la urma vorbim de siguranta locuintei, a familiei dar si de protejarea intimitatii, caz in care abordarea “cea mai ieftina solutie” este de evitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.