Schema de ajutor la energie. Cum citești factura

Prețurile facturilor cresc pe zi ce trece, iar acest lucru nu este încântător pentru nimeni. Din acest motiv, astăzi vom învăța cum să citim o factură la energie electrică împreună cu Ioana Krekan, manager activare și facturare la Enel.

În primul rând, trebuie să urmărim schemele de sprijin, pentru că știm ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni, când mii de români au primit acele facturi mult prea mari pentru ceea ce au consumat ei. Astfel că este foarte important să știi să citești corect o factură, pentru a o putea analiza și pentru a-ți da seama dacă acesta este prețul corect pe care trebuie să îl achiți.

Trebuie să ai mereu în vedere cât ai consumat într-o lună de zile, pentru că astfel îți dai seama dacă te încadrezi la plafonare sau nu. Dacă te-ai încadrat, atât la plafonare, cât și la compensare, benificiezi de alte două bonusuri primite din partea guvernului.

Ca să te încadrezi la schemele de sprijin, sunt niște condiții de impuse de legislație. Prima este partea de plafonare, care este și prima care se calculează, iar a doua este partea de compensare.
Mai multe detalii despre toate cerințele pe care trebuie să le îndeplinești ca să plătești mai puțin la energia electrică, găsești în videoclipul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.