Panourile din lemn. Soluția readucerii decorului la viață

Toată lumea știe că lemnul este un material excelent pentru a adăuga căldură interioarelor și pentru a le face să reprezinte spații comfortabile și primitoare, fără a-și minimiza eleganța. Întrebarea care rezultă în mod natural de aici este cum ai putea sau ar trebui să utilizezi acest material în designul interior și în decorul propriei case? Dacă interiorul casei nu are un anumit nivel de căldură, adâncime și textură, panourile de perete din lemn ar putea fi transformarea pozitivă de care are nevoie.

Panourile de perete din lemn nu sunt un element de design nou, totuși sunt diverse și au evoluat foarte mult de-a lungul anilor, făcându-le un subiect interesant de discutat.

Întotdeauna putem înțelege mai bine uitându-ne la exemple și nu doar vorbind despre ele, așa că am pregătit câteva pentru inspirația ta.

Aici avem exemplul unui panou de la Wonderwall Studios care proiectează și produce aceste panouri durabile, folosind doar lemn recuperat și reciclat. Tot lemnul folosit este recuperat exclusiv din case abandonate, copaci căzuți în mod natural, supra-stoc sau pardosele vechi. Culoarea închisă a panoului, aduce un ton de formalitate în încăpere, iar modelul reliefat oferă o adâncime oricărei camere.

Panourile canelate și cele cu zimți reprezintă o alegere sigură atunci când vorbim de designul interior. De asemenea, panourile de perete din lemn real oferă bogăție, naturalețe și un simț autentic oricărui stil de design interior. Cu el poți crea chiar și o simplă notă de eleganță, acesta fiind un element extrem de versatil.

Un exemplu bun este includerea ușilor în mascarea prin panouri canelate. Aceasta alegere creaază continuitate în ceea ce privește desfășurarea peretelui, ușile devenind astfel parte dintr-un ansamblu compact.

Pereții din lemn arată mult mai fastuos atunci când sunt puși în evidență cu lumini LED. Acest perete de accent geometric este elementul central al întregului spațiu. Datorită sistemului de iluminare LED ascuns, modelul panoului este pus în evidență și oferă un joc simplu de linii.
De asemenea, există panouri din lemn care pot adauga un accent în zonele poziționate. Acest exemplu reprezintă o modalitate minunată de a adăuga o dimensiune mult mai atractivă spațiului, precum și accentuarea unor zone cu semnificație personală, cum este dormitorul.
Dacă îți faci griji în legătură cu nuanța de vopsea sau alegerea unui tapet care poate părea în cele din urmă lipsit de caracter, de ce să nu optezi pentru unicitatea naturală și atracția izbitoare a zidului de accent din lemn?
Panoul din lemn nu trebuie neapărat să rămână în nuanța lui naturală. Acesta poate prelua orice culoare și poate avea un finisaj lucios sau mat, în funcție de dorințele tale.
Un perete de lemn realizează ceea ce vopseaua și tapetul sunt rareori capabile să facă, adică să creeze un decor în afară de imaginea de ansamblu, realizând în cele din urmă o operă independentă de artă interioară. Multitudinea de tipuri de panouri oferă splendoare și transformarea într-un stil fluid, aceste idei de pereți din lemn vor crește odată cu încăperea. La fel ca tine, peretele de accent din lemn se va îmbunătăți o dată timpul.
Articol scris de Cristiana Czerwinschi | Designer interior la Wirtual Design & Architecture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.