E gata forajul pentru centrala geotermică de la CavaleriaHUB

În sfârșit ne apropiem de finalul șantierului din curtea CavaleriaHub, iar acum avem ultima șansă să vedem capătul de sondă de la centrala geotermică. Suntem alături de Călin de la Hidrogeofor, iar echipa lui lucrează la ultimul foraj.
În total avem trei foraje, la indicațiile lui Ovidiu Țifui, iar în ultimul este vorba despre tubarea cu sondă dublă. Ea este unită la cap cu un cot de 180 de grade. Aici există două tururi și două retururi. Mai exact, prin ele va circula antigelul care va ajuta la răcirea și încălzirea locuinței, dar mai ales la reducerea amprentei de carbon și la economisirea banilor.
Instalarea unei astfel de centrale geotermice se poate face aproape oriunde. Nu este o inovație nouă, în alte părți ale lumii există de mai bine de 20 de ani. Durata de viață unei astfel de țevi este de cel puțin 100 de ani. Deci riscul de a se întâmpla ceva după ce le instalezi este unul extrem de mic.
Pentru mai multe informații utile care să vă ajute să luați o decizie importantă pentru voi, urmăriți videoclipul integral de pe canalul nostru de YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.