CUM IZOLEZI FUNDATIA CASEI

Atunci când am construit #casabuhnici am folosit cele mai performante materiale ca să ajungem la standardul de casă pasivă premium. Începând de la fundați am căutat tehnologii noi, premium, iar atunci am folosit geocell. Am fost surprins acum să aflu că materialele de construcții noi și eficiente sunt folosite din ce în ce mai mult la noi în țară, la construcția unor locuințe mai “de buget”.

Dragoș Zaharia de la Ortogonal Construct m-a chemat să îmi arate cum folosește izolația de spumă de sticlă expandata, adică geocell-url, la o casă dintr-un nou cartier din Bragadiru, de lângă București. Pe Dragoș l-ați cunoscut în timpul construcției #casabuhnici. El s-a ocupat de antrepriza generală. Am ajuns la Bragadiru lângă doua case în diferite stadii de construcție. L-am reîntâlnit cu bucurie și pe harnicul și priceputul “Gogoașă”. 

Planul inițial al uneia dintre case, cea care avea doar fundația, prevedea o izolație clasică a șapei de pardoseală: cu pietriș și polistiren extrudat cu grosimea totală de 10 cm. Proprietarii și-au dorit însă cele mai bune materiale care se încadrează și în bugetul lor. Având experiența #caseibuhnici cu izolarea aceasteia, Dragoș a căutat cele mai eficiente materiale, și a descoperit că la suprafața pe care o avea de izolat, geocell-ul, care acum se numește “Energo Cell” pentru că vine de la o altă firmă din Ungaria, va fi chiar mai ieftin decât polistirenul și pietrișul clasic.

Dragoș mi-a explicat ce calcule a făcut: a înlocuit 10 cm de polistiren extrudat și pietriș cu 20 de cm de “Energo Cell”. Această modificare vine însă și cu câteva avantaje: operațiunea merge mult mai rapid pentru ca spuma de sticlă este foarte ușoară și nu sunt pierderi, așa cum ar fi în cazul polistirenului. Se tasează ușor, nu poluează, iar izolația termică și de capilaritate sunt mult mai eficiente.

Ne-ați întrebat de meșteri și constructori buni, începem acum cu numărul de telefon al lui Dragoș Zaharia, +40758033758. Nu îl sunați decât pentru lucruri importante și serioase, vă rugăm.

AȘA ARATĂ SPUMA DE STICLĂ PENTRU IZOLAȚIE

 

12 Comentarii

catalin olaru 09/04/2019 la 21:34 Reply

salut George,
sint in cautare de un constructor serios si clipul cu izolatia si Dragos Zaharia mi-a parut a fi unul de acest fel – sau cel putin ai lasat sa se inteleaga asta
ai putea, te rog, sa-l intrebi daca ar fi interesat si disponibil sa construiasca o casa in Arges?
multumesc si bafta in tot se faci!
Catalin

  George Buhnici 10/04/2019 la 10:34 Reply

  Salut!
  Spor la construcție!
  Am lăsat numărul de telefon al lui Dragoș în articol și în descrierea de pe YouTube.
  Îl poți suna direct!
  Succes!

Luk 10/04/2019 la 21:00 Reply

https://www.energocell.hu/ro/
Debrecen , Ungaria , 80km din Oradea

Daniel 13/04/2019 la 16:59 Reply

Salut George. Îmi plac emisiunile tale pe care le-ai început. Te rog sa faci un reportaj despre termoizolația/hidroizolația fundatiei/elevație . La casa ta cum ai realizat aceasta etapa ( ce materiale ai folosit , sisteme de drenaj etc.)

Bizutz 14/04/2019 la 21:24 Reply

Faina ideea, dar hai sa zicem si pe bune 🙂 geocell costa in afara vreo 25 euro/mc dar importatorii nostri adauga practica 80% adaos dupa care mai pun si costurile de transport 1500-1900 euro si asa ajungem la 65 euro/mc. Daca puneti geocell faceti si un studiu de eficienta energetica, altfel e doar un punct de diferentiere si nu de imbunatatire. Fain momentul cu ideea de a pune dren, dar asta trebuie facuta la orice fundatie, daca tot ne laudam ca punem geocell. In final poate ar fi fain sa spuna Ortogonal si ce preturi practica la manopera, ca sa facem calculul pana la final. Spor!

Daniel 16/04/2019 la 15:54 Reply

Am mai întrebat o dată, văd că nu-mi apare nici comentariul, nici nu m-am lămurit. D-nul Zaharia spune că pentru suprafața celor 2 imobile cuplate(120 mp total) a comandat 60 mc de energocell pentru un strat de 20 cm, adică undeva la 0.5 mc pentru fiecare mp de strat de 20 cm. Atât de mult se compactează energocell-ul sau este vorba de 30 mc pentru toată suprafața celor 2 imobile?

  George Buhnici 17/04/2019 la 10:02 Reply

  Salut!
  Am lăsat numărul de telefon al lui Dragoș Zaharia in articol și în descrierea filmului YT. Îl poți intreba direct.
  Succes!

Paul Nita 10/05/2019 la 16:04 Reply

Salut George, Ne-am apucat de doua case (alaturi de cumnata mea) in Eden Forest Residence. Din pacate am vazut putin cam tarziu acest reportaj, azi am montat polistirenul de sub placa. Am observat o singura greseala in acest filmulet. Intre geocel (spuma de sticla) si grinda de beton pe anumite laturi a ramas cofrajul. Din cate stiu de la dirigintele de santier nu trebuie sa ramana lemn in acea zona pentru ca putrezeste, se imbina in apa, face punte termica etc.

Astept cu nerabdare si parerea ta legata de acest cartier si te invit cand ajung cu casele la rosu pentru a avea o discutie si a prezenta proiectul si viziunea noastra. Ca si izolatie folosim BCA eficient si polistiren pe partea de exterior. Din calcule ar trebui sa ajungem cu casa sper pasiv.
Numai bine

Costinich 26/09/2020 la 19:14 Reply

Buna ziua George. Caut si eu o echipa de constructii pentru o casa care sper sa ajunga pasiva. ma poti ajuta cu o recomandare?
Multumesc

  George Buhnici 27/06/2021 la 22:45 Reply

  Din păcate nu avem o echipă care să poată face un proiect cap-coadă în România și pe care să o putem recomanda acum.

alex 01/10/2020 la 21:23 Reply

Salut , imi poti da lik-ul cu cand ai pus la tine la casa geocel ??
Super tare totul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.