#casaveche ep.16 – Am turnat betonul, tăiem alunul

A venit și momentul turnării betonului, dar oare ce facem cu alunul?
Oamenii de pe șantier au făcut ore suplimentare, pentru că firma cu care am lucrat a promis că fundația va fi gata la timp și s-au ținut de cuvânt. Acesta este un mare lucru. Chiar dacă au fost unele probleme legate de mici piese care nu au fost întotdeauna la locul lor, dar și pe acestea le-au reglat, le-au rezolvat, iar fundația este gata.
De acum pot dormi mai liniștit. Urmează să vină Costi și să verifice planeitatea lui, acolo este proba adevărată. Peste bucata mare de beton există niște grinzi întoarse pe care vor veni bucățile de CLT. Fiecare astfel de grindă a fost reglată cu laser, fiecare element a fost nivelat de mână, asta pentru ca piesele de CLT să se unească între ele ca un puzzle.
Nu suntem obsedați de milimetri, dar constructorul și-a asumat o abatere de maximum 2 și asta dintr-un motiv foarte simplu. Pereții din CLT nu suportă variații mai mari, deoarece sunt mult prea rigizi.
Cu alunul este o altă poveste, trebuie să-l toaletăm. Primise un loc în mijlocul casei, am vrut să-l păstrăm, dar nu încape. Problema cea mai mare aici este că e tăiat acum când e verde, iar astfel de pomi se taie doar primăvara devreme sau toamna târziu.
Dacă vreți să urmăriți videoclipul integral, aveți un link mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.