CASA CU CIREȘ ARE O FORMĂ RARĂ

Când am început eu #casbuhnici, am descoperit câteva alte familii care, și ele, se străduiau să construiască niște case pasive. Așa că am facut un soi de “cooperativă de case”, prin care sa schimbăm idei, soluții sau echipe de meseriași.

 

Una dintre casele cele mai interesante este “Casa cu cireș”, a familiei Surdeanu.

Au trecut și ei prin multe, multe perioade dificile, dar acum locuiesc în casa lor. Andreea și Viorel se simt bine în Casa cu Cireș, care, deși nu este complet gata, este, pentru ei, cel mai drag loc.

Mai au de lucru la corpurile de iluminat din casă, la gard, dar și în curtea din fața casei. Un alt lucru care le lipsește este testul de cas ă pasivă,  pe care l-au încercat de vreo două ori, dar au avut până acum, rezultate slăbuțe. Așa că ne-au invitat din nou la ei atunci când vor trece testul “blow door” dar și când gardul și grădina vor fi gata.

Haideți să vedem povestea “Casei cu Cires”, spusă de Andreea și Viorel,.

 

4 Comentarii

Radu 27/05/2019 la 00:41 Reply

Salut. George spuneai ca ai fi putut renunta la incalzirea in pardoseala. Ce sursa de caldura ai folosi ?

George Nistor 28/05/2019 la 11:03 Reply

Am 2 intrebari:
de ce CLT si nu OSB? care e diferenta?
si de ce neaparat “certificata”? La ce ajuta certificarea?

Ovidiu 29/05/2019 la 14:38 Reply

Mi-ar fi placut sa vad mai multe detalii si in general sfaturi legate de design si constructie. Ca de exemplu amplasarea luminilor in living, alegerea dimensiunii gresiei din baie in functie de marimea dusului, etc.

Vlad 18/06/2019 la 13:22 Reply

Avem multe sa povestim despre functionarea automata a rulourilor. Tehnica de umbrire de toate tipurile aduce beneficii considerabile pentru confort si eficienta energetica, insa cunoasterea produselor este de imbuntatit. Lasati tehnologia sa lucreze pentru voi, mai ales ca ati platit-o deja! Va astept cu intrebari. Spor la treaba!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.