CASA CU CIREȘ ARE O FORMĂ RARĂ
Când am început eu #casbuhnici, am descoperit câteva alte familii care, și ele, se străduiau să construiască niște case pasive. Așa că am facut un soi de “cooperativă de case”, prin care sa schimbăm idei, soluții sau echipe de meseriași.
Una dintre casele cele mai interesante este “Casa cu cireș”, a familiei Surdeanu.
Au trecut și ei prin multe, multe perioade dificile, dar acum locuiesc în casa lor. Andreea și Viorel se simt bine în Casa cu Cireș, care, deși nu este complet gata, este, pentru ei, cel mai drag loc.
Mai au de lucru la corpurile de iluminat din casă, la gard, dar și în curtea din fața casei. Un alt lucru care le lipsește este testul de cas ă pasivă, pe care l-au încercat de vreo două ori, dar au avut până acum, rezultate slăbuțe. Așa că ne-au invitat din nou la ei atunci când vor trece testul “blow door” dar și când gardul și grădina vor fi gata.
Haideți să vedem povestea “Casei cu Cires”, spusă de Andreea și Viorel,.
4 Comentarii
Salut. George spuneai ca ai fi putut renunta la incalzirea in pardoseala. Ce sursa de caldura ai folosi ?
Am 2 intrebari:
de ce CLT si nu OSB? care e diferenta?
si de ce neaparat “certificata”? La ce ajuta certificarea?
Mi-ar fi placut sa vad mai multe detalii si in general sfaturi legate de design si constructie. Ca de exemplu amplasarea luminilor in living, alegerea dimensiunii gresiei din baie in functie de marimea dusului, etc.
Avem multe sa povestim despre functionarea automata a rulourilor. Tehnica de umbrire de toate tipurile aduce beneficii considerabile pentru confort si eficienta energetica, insa cunoasterea produselor este de imbuntatit. Lasati tehnologia sa lucreze pentru voi, mai ales ca ati platit-o deja! Va astept cu intrebari. Spor la treaba!