AM LEGAT FOTOVOLTAICELE LA PĂMÂNT – #casebune.ro

Nici nu s-a uscat bine decorativa pe fațada #CavaleriaHub că Tudor Alexe, inginerul nostru pentru instalații electrice, a și venit să facă lucrări care așteptau. Împământarea panourilor de fotovoltaice era una dintre acestea. Cornel de la Darcom a instalat panourile fotovoltaice , a facut în hub toata cablarea, a montat bateriile și a interconectat la rețea, dar împământarea a trebuit să aștepte până după ce fațada a fost gata.

Legarea la pământ va folosi în momentele în care vreun cablu se va desizola și va atinge șasiul instalației de fotovoltaice. Caz puțin probabil, dar este bine sa fim siguri în privința instalațiilor electrice.

Un conductor de aluminiu, legat la fotovoltaice, coboară pe fațadă prin prinderi speciale și se leagă la rețeaua de împământare printr-un element de separare. Găurile pentru elementele de prindere au fost date cu un burghiu lung, care să treacă prin învelișul de vată bazaltică de 17 cm și să se poată prinde în zidul de cărămidă. Tudor a avut grijă să izoleze gaurile cu un silicon special, ca să nu pătrundă apa pe acolo.

Vezi montajul în video!

1 Comentarii

Cosmin 07/10/2020 la 13:06 Reply

De ce trebuie sistemul de fotovoltaic sa fie legat separat la pamant? Asta este legislatia in domeniu?(In caz afirmativ exemplificati)Daca nu este legată la pamant separat de împământarea existentă a casei, există posibilitaea să nu primesc ATR-ul de la electrica?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

*

*