3 Cauze care îţi fac locuinţa să pară demodata

Chiar şi atunci când îţi dai complet interesul pentru a-ţi amenaja, sau reamenaja locuinţa, există riscul să obţii un look demodat, dacă îţi scapă anumite detalii. Unele aspecte sunt uşor de trecut cu vederea, mai ales atunci când este vorba despre o amenajare existentă, pe care încerci să o transformi sau să o refaci. Ai ales un stil, ai luat cele mai potrivite piese de mobilier şi ai accesorizat conform planului, însă rezultatul final nu este cel pe care ţi l-ai imaginat. Cauza s-ar putea să fie una uşor de neglijat şi foarte vizibilă. De cele mai multe ori, sunt lucruri la care nici nu te-ai gândi că ar putea avea un impact atât de mare.

Ignori corpurile de iluminat

Mai ales atunci când încerci să transformi ceva deja amenajat, s-ar putea să uiţi de importanţa corpurilor de iluminat şi să consideri că dacă le laşi pe cele vechi, nu se va întâmpla nimic rău. Este posibil şi să alegi corpuri de iluminat nepotrivite cu stilul amenajării tale sau cu un aspect demodat, pe care să le consideri în mod greşit ca fiind clasice. Dacă un candelabru elegant din cristal poate fi o piesă clasică, şi se poate intrega cu succes într-o amenajare barocă sau chiar minimalistă, ca accent, aplicele atât de întâlnite în anii ’90 sunt greu de intregrat cu succes şi pot face ca interiorul să pară demodat şi neglijent. Spoturile şi luminile montate pe şină ar trebui înlocuite cu lustre cu design geometric, candelabre mininaliste sau pendule.

Culori terne şi plictisitoare

Degeaba investeşti în obiectele de mobilier cu design inovator sau piese de designer dacă nu se vor integra perfect în amenajarea ta. E uşor să treci cu vederea culorile pereţilor sau tocăriei şi să creezi o amenajare peste, însă efectul va fi neplăcut dacă mobilierul şi accesoriile nu au legătură cu schema de culori. Atunci când începi un proiect de amenajare, sau reamenajare, trebuie să acorzi importanţă şi pereţilor şi să alegi culori interesante, la modă, care să meargă cu noua imagine. Renunţă la nuanțele terne de bleu, baby pink, portocaliu sau galben lămâie, şi implementează variantele lor mai proaspete, ca albastrul indigo sau marin, coraiul, arămiul sau galbenul pai. Incearcă să creezi o relaţie între culorile pereţilor şi mobilier, iar dacă ţi se pare că devine prea complicat, apelează la clasicul alb sau gri, care pot fi fonduri perfecte pentru orice amenajare.

Finisaje fără personalitate

Pardoselile, faianţa, gresia şi robinetele pot strica imaginea perfectă şi contemporană pe care încerci să o creezi. Chiar dacă schimbi obiectele sanitare, şi alegi unele cu un design modern şi liniar, robineţii demodaţi pot strica complet viitoarea amenajare. Pentru un aspect minimalist, alege robineţi cu un look curat şi linii simple, iar dacă îţi doreşti ceva clasic, sau cu aspect country chic, montează robineţi din cupru sau alamă. Nu poţi păstra faianţa şi gresia veche, dacă vrei să creezi o amenajare modernă, aşa că îndreaptă-ţi atenţia spre mozaicuri vesele, placaje cu piatră naturală sau cu sticlă. Stai departe de plăcile ceramice cu flori, mesaje sau diverse desene în relief, care se pot demoda rapid. Şi pardoselile sunt extrem de importante pentru imaginea unei încăperi: mocheta, linoleumul şi parchetul plăsticos, de proastă calitate, trebuie compet scoase din discuţie. Investeşte în parchet de calitate, care va rezista bine în timp şi nu se va demoda, şi nu neglija culorile, care trebuie să fie alese în relaţie cu restul amenajării.

Diferenţa dintre o încăpere oarecare şi o amenajare de succes este făcută de detalii şi de atenţia deosebită cu care a fost gândit fiecare pas, iar pentru a avea imaginea pe care ţi-o doreşti, trebuie să te gândeşti şi la aspectele mai puţin evidente şi să încerci să le adaptezi stilului dorit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.