Viitorul cablurilor electrice și al panourilor fotovoltaice

Chiar dacă CES 2022 s-a încheiat, încă mai avem gadget-uri și inovații despre vreau să vorbim, precum viitorul cablurilor electrice și al panourilor fotovoltaice, pentru că se întâmplă niște lucruri foarte interesantă în aceste zone.

Cablurile electrice așa cum le știm vor avea parte de câteva modificări majore în anii care urmează. Spun asta pentru că deja există circuite electrice printate pe o folie, pe hârtie presată (pentru a putea fi reciclate) și chiar pe suprafețe elastice. Tehnologie care va fi foarte utilă mai ales în domeniul auto, deoarece va face ca mașină să fie mai ușoară cu câteva zeci de kilograme. Există foarte multe posibilități pentru a printa astfel de circuite pe diferite suprafețe.

Și panourile fotovoltaice sunt într-o continuă dezvoltare. Cele pe care le-am văzut la CES 2022 pot fi puse pe orice suprafață și sunt extrem de simplu de montat. Practic, acum poți avea un acoperiș întreg format din fotovoltaice, fără să își dea cineva seama că tu ai astfel de panouri pe acoperiș, atât de discrete sunt. Rezistența lor este unul dintre atuuri, deoarece te poți urca pe ele fără să le strici și rezistă de la -40 de grade celsius până la 50 de grade celsius.

Dacă te-am făcut curios, urmărește videoclipul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.