Viitorii ingineri de instalații primesc un laborator nou de la Grohe, iar Ovidiu Țifui devine ambasador al mărcii, recunoscut internațional
A fost o zi specială pentru inginerul nostru de instalații preferat, cea în care a fost invitat să revină la facultatea din Cluj-Napoca unde a absolvit Instalațiile. Invitația a venit de la Grohe, cel mai important furnizor mondial de obiecte sanitare, care, alături de Facultatea de Inginerie a Instalaţiilor din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, au demarat un proiect gândit să aducă în fața studenților acestei facultăți cele mai recente inovații. Mai exact, un spațiu de instruire, unde tinerii pot își pot dezvolta și bazele practice, nu doar pe cele teoretice. Acest laborator urmează a fost pus în funcțiune începând cu acest an universitar și conține obiecte sanitare și de instalații de ultimă generație, în valoare de 40.000 de euro.
George Buhnici și Alexandru Gheorghe, liderul departamentului de proiecte de la Grohe, țineau surpriza secretă de mai bine de un an, din cauza pandemiei. De aceea s-au folosit de ocazie ca să îi ofere lui Ovidiu renumitul catalog internațional de arhitectură al mărcii, în care apare pentru prima dată un proiect românesc, #casabuhnici și se menționează meritul special al inginerului de instalații în acest proiect, adică al lui Ovidiu Țifui. Premiera este dublă pentru că Ovidiu devine primul și singurul inginer de instalații menționat în acest catalog dedicat construcțiilor de avangardă. Dată fiind importanța soluțiilor de instalații într-o casă premium pasivă unică, realizatorii catalogului au considerat că reușita proiectului nu poate exclude mențiunea specialistului în pompe de căldură, energii regenerabile, dar și instalații sanitare.
Prietenul și colegul nostru, Ovidiu, devine de acum și ambasador al mărcii Grohe, o distincție unică în România.
Evenimentul s-a petrecut în laboratorul de practică, dotat cu trei bancuri de lucru cu obiecte și instalații sanitare pentru toți studenții facultății. De aici sperăm să vină următorii specialiști care să ne facă să le devenim fani pentru proiecte reușite.
Programul din care face parte acum și Facultatea de Inginerie a Instalațiilor este unul amplu și cuprinde 21 de astfel de academii în toată lumea. Programul din care face parte inițiativa este de instruire și educație profesională pentru instalatori GROHE – GIVE. Toți studenții din cadrul acestei facultăți sunt vizați, deci aproximativ 100 de studenți anul acesta, care să nu învețe doar teorie, ci să vadă cum stau lucrurile în lumea adulților. Aceste lucruri le vor învăța de la specialiști și experți din companie, atât din România cât și din alte țări.
Parteneriatele de acest fel sunt importante pentru studenți, pentru că astfel pot învăța și se pot dezvolta într-un loc modern, funcțional și bine dotat. În cadrul laboratorului GROHE, au avea parte de materiale de instruire și sesiuni de training, iar după ce parcurg modulele și finalizează cursurile, primesc o certificare GROHE recunoscută internațional, care oferă un avantaj în găsirea unui loc de muncă. Următorul pas a celor de la GROHE este de a extinde acest parteneriat și cu alte facultăți. Pe lista lor se află și Facultatea de Instalaţii din Bucureşti.
Probabil că nu mai e nevoie să amintim dar majoritatea angajatorilor din domeniu au nevoie de oameni cu experiență și nu tineri școliți exclusiv teoretic pe băncile facultății, care nu au experiență practică.