Video – Viitorul apropiat al imobiliarelor. Interviu cu Răzvan Cuc, RE/MAX România

Răzvan Cuc, președintele RE/MAX Romania, crede că nu este criză, dar vor veni nori mai negri. Probabil sub forma unei corecții, sau a unei recesiuni. Afirmația sa se bazează pe faptul că sunt multe spații comerciale goale, spații de birouri goale, iar închirierile de tip AirBnB au scăzut dramatic. Turismul a scăzut simțitor, iar traficul aerian care plimba turiști este abia la o cincime din cât era odată. În aceste perioade tulburi va fi mai greu să promovezi, să negociezi, dar și să vinzi. În același timp, va fi mai dificil să cumperi și să identifici proprietățile care sunt cu adevărat valoroase.

După părerea lui Răzvan Cuc, mulți vor prefera să își mute banii din investiții care par nesigure, în imobiliare. Chiar dacă piața imobiliară va scădea, va fi mai sigură decât multe alte medii.

Un studiu al RE/Max România, bazat pe alte studii europene, arată că preferințele clienților se mută dinspre apartamente la bloc în zone centrale, către case cu teren în zonele limitrofe marilor centre urbane. Deja unii dezvoltatori au sesizat această oportunitate și au pornit reconvertirea terenurilor în proiecte de case. Dar pentru aceste proiecte frumoase rămâne o problemă greu de rezolvat: infrastructura. Dar aceasta lipsă va pune presiune pe politicieni și pe edili. La RE/MAX România cererile de case au crescut cu 130%. Dar pasul următor pentru investitori va fi să creeze, în zonele de case, comunități veritabile, cu spații comune, utilități, care să dea mai multă siguranță și mai mult confort. Această abordare, crede Răzvan Cuc, va face diferența.

Am ami discutat despre viitoarea Lege a Agentului Imobiliar, care va stabili reguli în această zonă nelegiferată încă. Probabil că este una dintre ultimele profesii nenormate.

Vezi în video un interviu de 40 de minute cu președintele RE/MAX România

Dacă vrei o franciză RE/MAX fă click aici: https://info.remax.ro/franciza.

Dacă vrei să devii agent RE/MAX fă click aici: https://info.remax.ro/agenti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.