Video – VERIFICĂ INSTALAȚIILE ÎNAINTE SĂ DAI BANII

Așa cum este normal atunci când te muți, este nevoie să verifici noul loc din toate punctele de vedere. Ca să vezi pe ce dai banii, dar și ca să afli ce trebuie reparat, înlocuit sau adaptat. Cavaleria.ro se mută într-o casă cu parter, etaj și mansardă, o construcție relativ nouă. Nu este construcția perfectă pentru ce ne trebuie nouă, dar cu niște îmbunătățiri se poate apropia. Este bine dimensionată, bine izolată și are o curte generoasă pentru București. Dar o casă are muuulte aspecte care trebuie investigate înainte să dai banii: instalația electrică, cea de gaze, de încălzire, de apă, de canalizare, de securitate dar și ferestrele, termo-sistemul, grădina, acoperișul și scurgerile. Sper că nu mi-a scăpat nimic. Desigur, este mult de muncă. Dar va fi frumos. Veți vedea fiecare pas pe care îl vom face.

Primul care a intrat să verifice cu meticulozitate ardelenească instalațiile casei a fost Ovidiu Țifui, cel mai bun inginer de instalații pe care îl cunoaștem. Prima dată a vrut să afle în ce stare este sistemul de încălzire. Și nu avem vești bune: în casă sunt calorifere destul de mari, legate cu țevi de cupru și plastic, ceea ce poate reprezenta o problemă. Instalația trebuie testată in cele mai mici amănunte, fiecare cuplă, fiecare calorifer, dar și echilibrarea sistemului hidraulic.

Centrala termică cu gaz era cam veche și cam obosită. Verificarea expirase de aproape 2 ani. Până la urmă am înlocuit-o cu un Ariston nou. Când Ovidiu a vrut sa vadă în ce stare este instalația de gaz și a deschis robinetul, a început să miroasă a mercaptan și a trebuit să îl închidă imediat. Am pus și instalația de gaz pe lista de verificat și probabil de reparat.

Instalația de apă rece, caldă și evacuare funcționează corect în toată casa și pare să nu aibă probleme. Aerul condiționat are în acest moment un singur aparat de tip split, dar pot fi adăugate pe parcurs dacă va fi nevoie.

Concluziile lui Ovidiu sunt că la partea de încălzire stăm bine, la răcire mai putem completa, iar o instalație de ventilație este absolut necesară după ce vom stabili traseul tubulaturii.

1 Comentarii

Dorin 20/11/2019 la 19:39 Reply

Buna ziua, ce tip de centrala noua ati ales si de ce ati avut nevoie de un boiler nou? Nu ar fi fost o idee mai buna sa utilizati o centrala pe gaz in condensatie cu boiler intern de aproz 45 litri? Ex. Centrala Viessmann vitodens 111?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.