Video – VERIFICĂ CU ARHITECTUL ÎNAINTE SĂ DAI BANII

Noua locație #CavaleriaHub a fost inspectată pe partea de instalații de Ovidiu Țifui, cel mai bun inginer de instalații și pe partea de electrică de Tudor Alexe, cel mai bun și harnic inginer electric. Tudor a descoperit multe surprize mari și neplăcute. Practic, cu greu am putea folosi rețeaua electrică așa cum este acum. Tudor trebuie să identifice circuitele, sa monteze un întreruptor general, plus unele pe fiecare etaj, să schimbe tablouri și siguranțe, să verifice instalațiile apărute în etapa a doua, să verifice prizele vechi. Multă muncă. Concluziile lui Ovidiu sunt ceva mai optimiste. Instalația de încălzire poate fi folosită, cele de apă și canalizare funcționează, iar cea de gaz trebuie verificată. În plus, Ovidiu ne va instala ventilație cu recuperare de căldură.

Dar #CavaleriaHub nu a livrat încă toate surprizele. L-am rugat pe arhitectul Sergiu Petrea să facă o inspecție a casei. A remarcat imediat scursurile de pe platforma balcoanelor și ne-a recomandat să spălăm fațada și să o împrospătăm cu o zugrăveală. Dar dacă nu rezolvăm scurgerea apei din balcon, scursurile vor reapărea.

Anvelopa fațadei pune alte probleme, deși pare făcută temeinic. Are câteva fisuri care trebuie reparate, dar și mai grav este faptul că stratul de vată bazaltică ajunge până la baza clădirii, ceea ce este greșit. Vata ar trebui să pornească de la o înălțime de 30 de cm față de bază, tocmai ca să nu intre în contact cu apa de la ploi sau de la topirea zăpezii, iar în acea zonă să fie un izolator care să nu absoarbă apă. Problema este că în timpul acestei lucrări, temperatura la exterior nu trebuie să scadă sub 10 grade până se usucă reparația. Așa că asta este o lucrare pe care probabil o vom face la primăvară.

Sergiu Petrea a găsit multe probleme ale casei: podestul de la intrare este cam mic, poți să scapi piciorul pe lângă scările de la intrare, îmbinările dintre grinzi și pereți sunt aproximative, șapa din toată casa nu este neapărat la nivel și este neconsistentă, când urci pe scară de la parter la etaj dai cu capul în grindă, podeaua balcoanelor este mai sus decât podeaua camerelor, și un perete de gips-carton, de compartimentare, a fost construit peste parchet.

Dar nu totul este atât de negru. Sergiu a găsit și părți bune ale construcției: încăperea de tip seră, înălțimea camerelor, circulația în jurul scării, ferestrele, orientarea față de soare, anvelopa cu vată bazaltică și curtea mare.

Vedeți în video analiza lui Sergiu Petrea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*