Video – SECRETELE GRĂDINII BUHNICI

Am mers cu specialistul Vasile Câmpeanu în grădina Casei Buhnici ca să aflăm de ce arată atât de bine. A venit iarna, este luna Decembrie și trebuie să facem câteva lucrări în gradină. Vasile Câmpeanu, cel care se ocupă de grădina Casei Buhnici, ne-a explicat de ce este important să pregătim grădina pentru iarnă. Dacă am lăsa-o așa, plantele din grădină ar avea de suferit, iar la primăvară ar putea avea probleme.

Practic, toată vegetația trebuie tăiată ca să nu fie afectată de zăpezile viitoare. Ierburile decorative, care acum ating vreo 3 metri, trebuie tăiate la 60 – 80 cm ca să nu se lase sub greutatea zăpezii, iar în primăvara poate fi tunsă și mai scurt. De asemenea, cornul din curtea lui George trebuie scurtat cam la 1 metru, iar tunderea îi va îndesi ramurile. Lavanda trebuie și ea tunsă vreo 10-15 cm ca să nu fie afectată de zăpezile iernii și să nu i se lase ramurile.

Trandafirii trebuie și ei tăiați cam la 30 cm, astfel încât la primăvară să poată renaște spectaculos. Asta cu condiția să fie tunși corect. Adică să rămână mugurii care vor face ramuri în direcțiile corecte.

Gradul viu de la #CasaBuhnici est în continuare vedeta. Domul Câmpeanu ne-a spus că este o specie de ulm care crește foarte rapid și de aceea este nevoie de mai multe tunderi pe an. În rest are numai beneficii: are o bună izolare fonică și termică, face umbră, oprește particulele toxice.

Vezi acest video despre lucrările din grădină pentru un peisaj frumos.

 

 

 

2 Comentarii

Catalin 02/04/2020 la 19:41 Reply

Buna seara
Imi puteti spune va rog, cum se numesc ” arbustii ” plantati in fata gardului de imprejmuire!?( observ ca au crescut destul de inalti…)
In cat timp au ajuns laminaltimea aceasta!?

Daniela Batrinu 10/08/2020 la 14:31 Reply

Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce tip de ulm ati folosit pentru gardul viu si de unde se poate achizitiona.
Va multumesc,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.