Video – SCANARE LASER, FRATE!

Cred ca s-a dus timpul releveurilor cu ruleta. Sunt astăzi metode mult mai rapide, mai precise si mai cuprinzătoare pentru măsurarea unei clădiri. Am fost sa vad în acțiune un aparat Leica de scanare cu laser. Tema lucrării pe care am văzut-o este restaurarea unei case de patrimoniu din București, iar scanarea 3D este foarte importantă la obținerea avizelor.

Aparatul de scanare funcționează pe baza unei raze Laser, răspândită cu ajutorul unei oglinzi speciale, apoi, în funcție de timpul măsurat până la recepția reflexiei, aparatul deduce distanța până la obstacol. Imagini facute de aparatul cu laser:

Acesta transformă un model real într-un model digital, măsurat foarte precis. Ceea ce livrează aparatul după scanare, ajută arhitecții, proiectanții si constructorii. Dar beneficiarul final are de câștigat prin faptul că știe de la început cât costa toată construcția iar asta il duce la mutarea sa mai rapidă în noua locuință. Aparatul este foarte folositor la calculul de suprafețe și volume, astfel încât va fi greu să apară surprize în timpul construcției.

Scanarea cu laser îți dă punctele de care ai nevoie la o măsurătoare dar, între multe alte milioane de puncte. Practic, iși dă o descriere precisă a întregii construcții la doar o apăsare de buton. Aparatul Leica P40 te ajută să faci mai multă muncă cu mai putine scanări, deci cu cheltuieli mai mici. Aparatul este calculat sa lucreze perfect de la -20 până la +50 de grade Celsius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.