Video – PRIMA DISCUȚIE CU ARHITECTUL

Te-ai hotarât să îți faci o casă. Dacă ai vazut acel video al lui George cu 7 motive să nu construiești încă, și încă te simți determinat, gata! Apucă-te de treabă!

Prima dată, caută un arhitect pe gustul tău, recomandat de oameni în care ai încredere, vezi ce lucrări a mai facut, vizitează-le, chiar. După această mini investigație, stabilește o întâlnire la el la birou. Mergi întâi să stați de vorbă, să îl asculți, să vezi dacă rezonezi cu viziunea sa, cu ceea ce îți propune. Dar nu merge la arhitect prea hotărât, cu casa pe care o vrei pe o foaie de hârtie.

Casa ta trebuie să fie însă, conform legii. Și vei afla ce restricții ai pe teren după ce studiezi, împreună cu arhitectul, certificatul de urbanism care definește raportul de ocupare al terenului, retragerile față de vecini, înălțimea, sau limitări stilistice. Va trebui să ții cont de utilități, sau de clauza de expropriere în cazul în care autoritățile vor să lărgească drumul.

Vei afla multe lucruri din prima discuție cu arhitectul, o să vezi! Eu am fost sa vorbesc cu Sergiu Petrea. A fost foarte interesant.

Dacă găsești arhitectul potrivit, vei rupe la final schița care cu care te-ai dus!  Garantez!

5 Comentarii

Stefan 16/11/2019 la 08:20 Reply

Salut, ma numesc Stefan si am o dilema in legatura cu izolarea unei case pe care am cumparat o. Casa corespunde zonei climatice 5 este pe structura de lemn cu perete de caramida la exterior si distanta de 2 cm fata de primul strat isolator pe interior de vata bazaltica ce are grosime de 2 cm. Ce solutie pentru izolare as putea folosi? Va multumesc

    George Buhnici 17/11/2019 la 09:34 Reply

    Salut!
    Poti sa ne trimiti niste fotografii pe contact at casebune.ro?

Cazacu Mihai 03/01/2020 la 10:06 Reply

Salut.
Am construit o casa din cărămidă Porotherm Robust de 300mm.
Actualmente ma confrunt cu dilema referitoare la materialele de izolatie a pereților exteriori.
Am tot auzit fel si fel de avantaje si dezavantaje ale acestor diferitelor materiale izolatoare.
Poate ma puteti ajuta cu un sfat onest in legatura cu ce material ar fi mai ok sa izoleze pereții exteriori.
Va multumesc pentru sprijin

Larisa 13/10/2020 la 14:06 Reply

Buna ziua! Ne intereseaza sa ne construim o casa; deocamdata suntem la stadiul de “aflat informatii” si te rog sa ma indrumi/ ajuti cu ce anume ar trebui sa urmaresc de la inceputul inceputului, ca sa zic asa; de unde sa incep “invatatul” si ce anume ar trebui sa urmaresc in procesul de constructie?
Multumeac frumos!

Radu Maria 16/03/2023 la 16:36 Reply

Bună ziua!Suntem hotărâți să începem construcția unei case pe structura metalica!Am urmărit filmulețul in care prezentai o casa la Cândești -Dambovita.Te rog îmi poți recomanda firma domnului din Oradea(unde se tăiau profilele)Din cate am înțeles au reprezentanți și în București .Cei din București se ocupa de montaj,izolație,asamblare!Sau…..poate doar Nr de telefon al domnilor din Cândești Deal.Locuiesc la câțiva kilometri de locația unde eu vreau sa construiesc!Mulțumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.