Video – Piața locuințelor fierbe

În timpul pandemiei s-a întâmplat ceva cu locuințele și cu prețurile lor. Marian Andrei, colegul meu de la Cavaleria, a hotărât să se mute de la apartament la o casă cu curte. Îmi povestea cum ofertele imobiliare care îi plăceau dispăreau înainte să se sfătuiască cu soția. Asta mi-a dat de gândit și am mers la Cristina Ailioaei de la Optimus Imobiliare ca să îmi explice ce se întâmplă.

Cristina spune că povestea lui Marian este multiplicată pe piață, pentru că numărul de cazuri de Covid 19 crește, iar clienții se gândesc că izolarea poate să revină. În același timp, sunt mulți care aleg să se autoizoleze. Un alt motiv este acela că deciziile în in această perioadă sunt mai mult emoționale decât raționale. Acest context a dus și la creșterea prețurilor pentru că a crescut cererea.

Cristina crede că această efervescență se va potoli în curînd și că locrurile vor reveni la normal. Dar ea a semnalat și un studiu făcut de Deloitte care arată cu cifre că prețurile locuințelor noi a crescut în majoritatea țărilor europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.