Video – O casă superbă de 110 ani caută stăpân să o renoveze

Este vorba de o casă boierească cu etaj și mansardă, din 1910, vecină cu Palatul Mitropoliei, pe o stradă liniștită, chiar în zona centrală a Capitalei. De afară nu pare abandonată, dar la interior este marea surpriză. A trecut parțial printr-un șantier de consolidare și modificare, dar care nu a fost terminat. Spațiile au proporții foarte bune, sunt luminoase și bine împărțite, și ai, practic, liber la renovare. Cred că poți amenaja exact așa cum vrei, pentru că ultimul șantier a lăsat expusă toată cărămida și toate instalațiile vechi au fost scoase.

Mădălina a invitat-o și pe arhitecta Anca Sandu de la biroul de arhitectură Unith2B ca să ne explice despre cum a fost casa și mai ales cum cum ar putea să devină.

Piesele din fier forjat de ale ușii de la intrare și ale balustradei sunt cele originale, iar restaurate, ar putea arăta măreția unor vremuri trecute. Este atât de bine împărțită, încât poate deveni locuință, sediu de companie, sau chiar restaurant. Aici depinde de care vor fi regulile restaurantelor în viitorul apropiat. La etaj am găsit o cameră foarte mare, care în care poți face petreceri. Anca chiar a sugerat adăugarea unei scări care să urce spre nivelul superior. Mansarda a fost modificată recent și este atât de spațioasă încât îți taie răsuflarea. Și are și multe spații anexe care pot fi folosite după plac. Curtea casei nu este prea generoasă, este împărțită în două, față și spate, dar are și ea un farmec special.

Vestea bună este că deși este construită în 1910, nu este pe lista monumentelor protejate, deci că îți va fi puțin mai ușor să iei autorizații și ai putea să o modernizezi la extrem. Ar putea suporta și instalație de ventilație, încălzire în pardoseală, răcire în tavan, storuri automate, senzori și orice automatizări îți trec prin minte.

Terenul are 350 de metri pătrați, deschidere mare la stradă, amprenta casei are 240, 600 de metri pătrați suprafață utilă, 850 suprafață totală construită. Prețul de listare al proprietății este de 595 de mii de Euro. Dacă vrei să vizitezi sau daca ai nevoie de amănunte, sun-o pe Mădălina la 0722642891, 0213232045 sau https://www.madalinamanoila.ro/pagina/contact.htm.

Vezi vizita noastră aici:

1 Comentarii

Adrian Vasile 08/05/2020 la 11:14 Reply

Asta este vestea buna, ca nu e pe lista monumentelor protejate?! Ca sa poata toti doreii si idiotii cu impresii de mari arhitecti s-o macelareasca?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.