Video – Noua “poartă” a Bucureștiului

Da, Bucureștiul are o nouă poartă de intrare civilizată. La intersecția bd. Caramfil cu strada Alexandru Șerbănescu străjuia de prea mulți ani o clădire neterminată, a cărei structură de beton se urâțea parcă în fiecare zi.

Situația s-a schimbat în momentul în care ONE Imobiliare a hotărât să facă pe acel loc niște clădiri frumoase, cu numele One Herăstrău Towers. Arhitect Marius Călin de la X Architecture & Engineering. În Decembrie 2019 a început construcția a două turnuri, după ce structura veche a fost demolată. Ansamblul de 35.000 de metri pătrați va fi gata in Decembrie 2020. Adică după numai 1 an. La parter și primul etaj sunt 5.000 de metri pătrați de spații comerciale, apoi între etajele 2 și 9 sunt apartamente, iar ultimele niveluri sunt rezervate apartamentelor duplex și penthouse-urilor. Acolo sus și priveliștea este pe măsură. Un amănunt important: penthouse-urile au 1.000 de metri pătrați fiecare și includ piscine de tip “infinity”.

Clădirile înglobează multe materiale și soluții moderne de construcții. În primul rând, deși sunt blocuri de locuințe, au fațadă ventilată, așa că termoilzolarea este mult mai eficientă, mai ales că a fost folosită vată bazaltică cu dublă densitate de la Rockwool. Planșeurile primelor două niveluri sunt din beton post-tensionat. Acest procedeu face betonul mai rezistent, așa că nu este nevoie de grinzi masive care ar încurca traseele instalațiilor. Pereții sunt din panouri sandwich foarte ușori, etanșați la margini cu materiale butilice. Avantajul acestora este că fac întreaga construcție mai ușoară și mai rezistentă la cutremure.

Vezi în video și instalațiile avangardiste de încălzire și de răcire a locuințelor. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

*

*