Video. Am făcut upgrade la #cavaleriahub cu Netatmo

Am testat timp de mai mult de jumătate de an un sistem complex de supraveghere Netatmo Pro de la Legrand Romania. Este vorba de o cameră, un senzor de fum, o sirenă și mai mulți senzori gravitaționali. În același timp, am folosit și linia lor de dispozitive pentru controlul energiei termice.

Camera Netatmo NSC-PRO SMART INDOOR vede 130 de grade, are rezoluție Full HD, dar softul ei face totul. Poate să pornească atunci când sesizează mișcare, îți dă alerte pe telefon și are și funcție de recunoaștere facială. În felul acesta, poți dezactiva notificările de la persoanele cunoscute. Imaginile sunt păstrate pe card sau online la tine pe dropbox sau ftp. În softul camerei primești notificări de la alți senzori Netatmo Pro, cum ar fi cei de fum, de mișcare și poate să pornească sirena. 

Senzorii de mișcare DTG-PRO SENSORS (DOOR TAGS) sunt mici, discreți și pot fi montați doar cu bandă dublu adezivă în orice loc de pe ușă sau fereastră. Acest sistem se bazează pe senzori gravitaționali, care nu au nevoie de două piese, așezate la marginea ușii sau ferestrei, precum senzorii magnetici.

La intrarea în #CavaleriaHub am montat o cameră Netatmo NOC-PRO SMART OUTDOOR cu lampă, care de câte 0ri sesizează mișcare începe să înregistreze, sau dacă este întuneric, aprinde și lumina. Știe să identifice animale, oameni si masini. Se conectează ușor la  HomeKit, Google Assistant sau Alexa. Instalarea este extrem de simplă și nu îți trebuie cunoștințe tehnice. Se leagă direct la Wi-Fi, nu este nevoie de cablu și nici de vreun hub. 

Este foarte interesantă propunerea Netatmo și pentru partea de energie termică. Scopul este să încălzești locuința exact la temperatura potrivită în fiecare cameră și să economisești energia de acolo de unde nu este nevoie. Netatmo Energy Line este soluția potrivită pentru această problemă. Cu ajutorul dispozitivelor poți stabili rutine zilnice de încălzire potrivite stilului tău de viață. Vei încălzi doar cât e nevoie și doar atunci când este nevoie. Aparatul tine cont de temperatura interioară, de cea exterioară și de termosistemul casei tale. Poti regla oricând regimurile de încălzire de la distanță cu ajutorul telefonului, al tabletei sau al computerului. Funcționează și pe Android, și pe IOS. Cu Apple Homekit, Alexa sau Google Assistant, poți comanda încălzirea prin voce.

Netatmo Heating Solutions îți oferă toate amănuntele cu care să înțelegi și să analizezi consumul de căldură. Poți vedea grafice lunare sau date despre câtă energie ai salvat. Netatmo Energy poate fi folosit indiferent dacă stai la casă sau la bloc. Termostatele si robineții Netatmo sunt compatibile cu majoritatea centralelor termice și cu majoritatea caloriferelor. Termostatul smart se conectează la boiler cu cablu sau wireless. Apoi termostatul se conectează wireless la releul Netatmo, de unde are acces la Internet. Astfel, poate fi controlat prin aplicația Netatmo Energy. 

Toată instalarea termostatului smart durează cam o oră, iar fiecare robinet vreo 20 de minute. Nu trebuie să te pricepi la IT dar este nevoie de un semnal bun Wi-Fi.

Vezi în video cum am testat noi dispozitivele de la Netatmo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.