Video – Cea mai tare mașină românească de tuns iarba

Am adus în curtea #casabuhnici o mașină “pe benzină”. Da. Dar doar pentru tuns iarba. Am vrut să testez una de la Ruris pentru că sunt fabricate în România și m-au făcut curios.

Am studiat mult mașinile de tuns iarba electrice dar la mine în curte este o situație. Curtea este prea mare pentru autonomiile pe care le oferă cele electrice. Sau puterea este prea mică. Pentru mașinile electice tunsul durează o veșnicie și ai nevoie de multe baterii, care fac aparatul electric nerentabil. Poți să încerci și cu una cu cablu, dar cablul în sine devine o problemă atunci când se încurcă sau dacă îl tai din greșeală. În cazul acesta, o mașină cu motor cu ardere internă, cu benzină, îți poate veni în ajutor. Este puternică, nu are cablu sau baterii uriașe.

În curând va trebi să folosesc pentru gazon un nou robot de tuns, dar care trebuie să găsească iarba tăiată, ca să o poata întreține. Voi testa curând unul tot de la Ruris. Rămâneți pe recepție!

Mașina pe care am testat-o este un Ruris RX 441s, cea mai performantă a acestui fabricant, costă sub 1900 de lei. Are 200 de cm cubi în 4 timpi, 5,7 cai putere, cafe mulcire, are un sac mare de 60 de litri și aprindere electrică cu baterie.

1 Comentarii

Manolache George 23/05/2020 la 14:15 Reply

Salut George,
Mulțumesc mult pentru toate informațiile pe care ni le dai pentru gazon.
Pe când un review ka robotul de tuns Ruris?
Il aștept cu mare interes.
Îmi poți spune despre ce model este vorba?
Cu respect,
George Manolache
0765444851

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*