Video – ÎNTREABĂ ORICE DESPRE CASE BUNE – Episodul 4
Comunitatea noastră de pe CaseBune.ro este foarte activă și foarte bine instruită. Am strâns de la voi (YouTube, Instagram, Facebook) o mulțime de întrebări interesante. Cea mai grea problemă a fost însă selecția lor. Am filmat răspunsurile la întrebările voastre care s-au referit la: costuri #CavaleriaHub, încălzire ăn pardoseală, calitatea aerului, ventilație, materiale pentru construcții, tipuri de case, soluții pentru case pasive și multe altele. Iată mai jos desfășurătorul capitolelor din YouTube:
00:37 Alex – Cât te-a costat #CavaleriaHub? 01:42 CaseBune.ro oferă consultanță 04:22 Alex – Cât te-a costat #CavaleriaHub? 02:53 Nagy Margareta – Ce podele pentru încălzirea în pardoseală? 06:14 Andrei T – Cum monitorizați aerul? 08:03 triluliluChrisLOL – aparat de purificat aerul, sau soluție de tras prin perete? 09:50 Okidoki99a – Cum pui ventilație? 11:46 AndriiPopa – La ce să mă uit când îmi construiesc o casă? Cum aleg materialele? 12:52 Digital Health OpportunITy – Structură metalică sau container? Fundație sau piloni? Izolația termică cu vată de 35 cm este rentabilă? 15:37 Adrian Adrian – Casă Pasivă cu 80 – 90.000 euro? 17:51 Popovici Vasile – Programe pentru casele eficiente energetic? 18:11 Mucea Zaharie Gigel – După folia antivapori ce urmează? 18:46 Vlad Ticanet – Probleme cu mucegaiul 20:33 Vlad Mihale – Valoare 10/30/50 W/m2k? 21:14 Vlad Mihale – Polistiren grafitat VS vată bazaltică? 21:43 Vlad Mihale – Sol-apă sau aer-apă? 22:15 Vlad Mihale – Zone din afara Bucureștiului care merită? 23:09 Vlad Mihale – Merită o casă pasivă 60/80/100.000€? 24:23 Andrei Radu – Soluții pentru ventilarea băii și a bucătăriei? 25:33 Tudor Saftiean – Termoizolam podeaua unui pod din lemn? 26: 23 Rusu Mihai – Merită o casă veche să devină pasivă? 28:48 Alin Alin – Cum aleg electrocasnicele? 31:58 Catalin Nick – Care e evoluția pieței imobiliare? 32:57 Razvan Gabi – Ce firme de construcții case recomanzi? 33:51 Tinzler – Exista echipe de construcții care muncesc fără să îi păzești? 34:36 Robert Constantinescu – Un singur feature smart/pasiv al casei tale 35:01 Demian Vatamanu – Merită diferența CLT – cărămidă? 36:57 Radunasui – Ce s-a defectat prin Casa Buhnici? 40:05 Boruz Valentin – Care e rutina ta cu gazonul? 42:37 George Petre – Casă de lemn pentru costuri reduse? 43:24 Alexandru Strujac – Soluție pentru casă mică de vacanță? 44:00 Adin Alexandru – Prima vizită la o casă, la ce ar trebui sa fiu atent?
9 Comentarii
Multumesc mult pentru raspuns!
George, iti multumesc pentru sfaturi in legatura cu intrebarea mea despre casa veche si pasiva. Iti multumesc tare mult!
Imi poti spune te rog care sunt costurile de intretinere/an si ce intretinere necesita instalatia de ventilatie cu recuperare de caldura?
Salut George,
Ce sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura recomandate pentru apartament cu o suprafata in jur de 55-60 m2 poti recomanda? Multumesc!
Buna, ne construim in regim propriu o casuta si nu suntem siguri ce izolatie sa punem la mansarda locuibila? Am mers pana acum pe ideea de vata bazaltica dar am tot urmarit in ultimul timp mai multe articole despre Isol Air. Poti sa ne dai un sfat, ai idee macar unde sa citim sa fim siguri ca nu e doar reclama? Multumesc anticipat, Raluca
Buna! Un constructor pentru casa pe structura metalica imi puteti recomanda? Multumesc.
Buna. Am un duplex cu un pod nelocuibil iar învelitoarea este Novatik roca vulcanică. Am pus sub învelitoare folia de condens , Ce tip de vata sa folosesc pentru a izola un pod nelocuibil ? Mai este nevoie de 2 straturi de vata astfel încât sa acopere și grinzile de lemn? Am izolat deja placa de la etaj cu vata minerală de sticla + membrana de vapori.
Da, ai nevoie de strat dublu și cât mai gros.
Bună ziua,
Detin un teren 1000m/p in localitatea Bran, judetul Brașov și mă gândesc să construiesc o casă 3-4camere foarte bine izolată termic de la fundație până la acoperis.
Deasemenea, vreau încălzire in pardoseală, pompa de căldură, ventilatie cu recuperare de căldură, tâmplărie de foarte bună calitate dar si manopera montarii să fie de bună calitate , panouri fotovoltaice.
Doresc și un foraj pentru un puț.
Vreau lucrare de foarte bună calitate dar problema mare in România sunt constructorii.
Ce sfaturi îmi puteți da și cum mă puteți ajuta, eventual?
Vreu oameni serioși si pricepuți incepand de la arhitect, proiectant.
Mulțumesc