Video – ÎNGRĂȘĂMÂNT GRATIS PENTRU GRĂDINA TA

Am de curând o mașinărie foarte eficientă cu care transform toate resturile menajere în compost pentru grădină. În numai 24 de ore face îngrășământ natural din flori, resturi vegetale, frunze, resturi de mâncare, gazon sau orice este organic și poate fi macerat. În prima săptămână de folosire am transformat jumătate de tomberon în 3-4 kg de compost. Tare, nu?

Instalația mea transformă în fiecare zi 5 kg de resturi menajere în compost. Arată ca o mașină de spălat din alte vremuri și poți arunca în ea resturi menajere, dar producătorul nu recomandă deșeuri fibroase. Eu am aruncat totuși și câteva tulpini de trandafiri ca să văd ce se întâmplă, iar bacteriile din compostor le-au devorat pe aproape toate. 

Compostul rezultat îl voi folosi în grădină, amestecat cu pământ sau cu nisip pentru că este păcat să îl împrăștii atât de concentrat.

Sistemul este simplu. Este o carcasă termorezistentă care are în interior o cuvă de vreo 20 de litri în care sunt bacterii care practic mănâncă resturile pe care le arunc eu. La fundul cuvei  este o paletă care amestecă compostul dar îl și ține aerisit pentru că bacteriile au nevoie de oxigen ca să mănânce. Tehnologia acestei cutii controlează temperatura, umiditatea, paleta de amestecare și concentrația de bacterii, astfel încât să composteze mult mai rapid.

Eu fac socoteala astfel: dai cam 1000 de Euro pentru un aparat care te scapă de 90 la sută din ce arunci. În plus, transformă gunoiul în ceva care poate fi folosit în grădină. Mașinăria este fabricată de Oklin în Coreea de Sud, iar eu îl am de la Eutron.ro.  

 

 

6 Comentarii

Iulian 10/04/2020 la 20:06 Reply

La Eutron nu am gasit acest produs ….

George 12/04/2020 la 18:12 Reply

Eu am găsit produsul fără preț și caracteristici

Ciprian 13/04/2020 la 15:13 Reply

Cred ca acesta e aparatul http://oklininternational.com/small-scale-composters/, insa pe eutron.ro nu se gaseste, si nici nu pare a fi domeniul de activiate al firmei.

    Lacramioara 09/03/2021 la 22:36 Reply

    Linkul duce la o pagină care nu mai există

gabitzu 06/12/2020 la 21:17 Reply

Interesanta jucaria, dar daca facem un calcul: 4800 lei (probabil fara TVA) impartit la 250 lei/an (cat ma costa gunoiul pe an) = 20 de ani, plus ca nu stiu cat sunt consumabilele (bacteriile) si piesele de schimb, nu cred ca nu se poate strica. Doar are garnitura de cauciuc la capac!…
In plus, cand aud de tehnologii nano care distrug mirosul … sau alte chestii din astea – ma cam indepartez de aparat/scula/problema, caut o alta aboradare.
Aceleasi calcule ca la fotovoltaice – tehnologiile eco sunt prea scumpe.
Daca vreau compost aplic metoda clasica – ma intorc la furca si la o gramada in fundul curtii …Acum si in functie de fiecare, cati bani are si ce vrea sa faca cu ei, dar asemenea “masini de spalat” nu cred ca au viitor … sper sa ma insel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.