Video – ÎN CE SĂ BAGI BANII – A 3-a discuție cu arhitectul

După prima discuție cu arhitectul Sergiu Petrea, în care am aflat ce restricții ai pe teren în privința raportului de ocupare, retragerile față de vecini, înălțimea, sau limitările stilistice, discuția trebuie continuată. Mai sunt multe de stabilit până când vei începe să construiești.

Dar vom pune între paranteze discuția a doua, care ar determina forma și rostul casei și sărim direct la discuția a 3-a. Cum construim și în ce merită să investim cu cap. Am aflat de la arhitect că liniile mari ale bugetului unei case sunt 1.Structura, 2.Izolațiile, 3.Finisajele și 4.Instalațiile. Dacă acum 50 de ani, ponderea cea mare în buget o avea structura, astăzi, instalațiile au un impact major, similar cu cel al structurii. Structura și izolațiile casei sunt obligatoriu sa fie bine gândite și executate. Ar fi vreo 40 – 50% din bugetul casei. Restul, până la 100% ar costa finisajele și instalațiile.

Un alt detaliu a construcției care, pentru că este de obicei neglijat vine ca o surpriză scumpă, este curtea și lucrările din curte. Mai ales gardul.

Chiar dacă ai un buget limitat care nu îți prea permite sa construiești casa visurilor tale, ai putea să o planifici în etape. Mai întâi te ocupi serios de structură și izolații. Iar pașii următori îi dedici instalațiilor și finisajelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.